Végh Richárd ezüstérmes Szingapúrban

Ezüstérmet nyert Végh Richárd Szingapúrban

Végh Richárd ezüstérmes Szingapúrban

Ezüstérmet nyert Végh Richárd Szingapúrban

Csupán a grúz ellenfele tudta megállítani az érdi sportolót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A strandbirkózó világrangsor-versenyen Végh Richárd, az Érdi Spartacus SC versenyzője a távol-kelet ázsiai Szingapúrban folytatta nemzetközi menetelését. A +90 kg-os mezőnyben indult fiatalember a csoportmérkőzéseit két győzelemmel és egy vereséggel zárta. Török ellenfelét 4-0-ra, mongol riválisát 3-0-ra verte, közben viszont kikapott szenegáli sporttársától ugyancsak 3-0-s eredménnyel.

Körbeverés alakult ki a csoportban, amiből több akciópontjának köszönhetően Végh jött ki a legjobban, így az élen végzett. Az elődöntőben újabb magyar siker következett, miután 1-0-ra múlta felül az Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán Vlaszovot. A finálé is nagyon szorosan alakult: a grúz Kordzajával szemben 1-1-es eredménnyel zárt az érdi sportoló, ez azonban ellenfelének kedvezett, így Végh Richárd ezüstéremmel zárta a tornát.  

„Tizenöt induló volt a súlycsoportomban, ráadásul elég nehéz sorsolást kaptam. Ennek ellenére mindjárt az első meccsemen sikerült legyőzni az addigi világrangsor-elsőt, amit elsősorban az edzővel megbeszélt taktikának köszönhetek” — kezdte értékelését Végh Richárd.

„A csoportelsőség után, a legjobb négy között rendkívül kemény, verekedős birkózásban volt részem. Sok akció nem volt, de mivel én aktívabb voltam az ukrán srácnál, így egy intésnek köszönhetően nyertem. A döntő még szorosabban alakult, mindössze 28 másodpercen múlott a győzelmem. Addig ugyanis én vezettem, de sajnos ekkor egyenlített, és mivel ő szerezte az utolsó akciópontot, az ő kezét emelték magasba” — folytatta az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes birkózó.

Végh Richárd számos országban megfordult már pályafutása során, de most először járt a világ egyik legtisztább, legbiztonságosabb és leggazdagabb országának tartott Szingapúrban.

„Érdekes volt látni, mennyire magas szintű a környezetvédelem, tudatosan védi mindenki a természetet. Gyakorlatilag nem találkoztunk szemeteléssel az utcákon. Mindenki nagyon segítőkésznek bizonyult. A kinti hőmérséklet szokatlan volt számomra. Nagyon meleg van ott, illetve a páratartalom is nagyon magas” — mesélte Végh.

„Ez a verseny nagyon fontos volt számomra, hogy biztosan kijussak az augusztusi II. Strand Világjátékokra. A második helyezéssel ez összejött, negyedik kiemelt leszek az indonéziai versenyen” — zárta élménybeszámolóját a magyar válogatott sportoló.

 

Fotó: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email