Hello_Erd_Fesztival

„Ez a korszak most 100 százalékosan Azahriah-é”

Hello_Erd_Fesztival

„Ez a korszak most 100 százalékosan Azahriah-é”

Ma este már Majka teheti fel az i-re a pontot a Hello Érd Fesztiválon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Talán csak az NB I-es bajnokság elhódításakor hömpölyögne úgy a tömeg az érdi focipályán, mint szombat este, amikor Azahriah lépett színpadra az idén első alkalommal megtartott Hello Érd Fesztiválon.

Mezei Nikolett főszervező az ÉrdMostnak elmondta, az ifjú előadó volt a legfőbb célpont, amikor az esemény ötlete felmerült. Aztán rákérdezett Majkára, akinek szintén akadt egy szabad napja, így az esemény tartóoszlopai már meg is épültek.

„Egyébként ha nem ők, akkor például a Bagossy Brothers Company és/vagy a Halott Pénz jöhetett volna, árult el némi háttérinfót. De akkor majd jövőre” – tette hozzá mosolyogva.

A szombati napra egyébként 5000 jegy már elővételben elkelt, és reméli, hogy a helyszínen legalább további 1000-1500 jegy talál majd gazdára.

„Ha ma 8 ezren lennénk, akkor az nagyon jónak számítana” – fogalmazott.

Ránézésre voltak is annyian, pedig Mezei szerint Érd a főváros közelsége miatt nem egy könnyű helyszín. Nagyon meg kell nézni, hogy mikor és kiket lehet meghívni, hogy legyen közönség.

Bea és Niki Fótról érkeztek, és kifejezetten egy jó Azahriah koncert volt a céljuk.

„Azt azért nem mondanánk, hogy nagy rajongói vagyunk, de annyi jót hallottunk róla, hogy az már kíváncsivá tett minket” – mondják a huszonéves lányok.

Martin, Hunor, Zoli és Sanyi a tizenéves érdi korosztályt képviseli. Ők szintén Azahriah miatt jöttek. „Bár Sofi is jó csaj” jegyzi meg egyikük, az éppen a háttérben muzsikáló „Nemazalány x Sofi” formációra utalva. Van köztük, aki már többször is látta élőben „Azi-t”, de akad, aki most először. Hiszen, mint mondják, a lényeg, a „fíling”… A fellépések hangulata, az őszinte szöveg és a hangzás.

A srácok úgy vélik Azahriah külföldön, akár Amerikában is megállná a helyét. Amúgy ha már itt tartunk, a zenész épp a napokban jelentette be, hogy európai turnéra indul. Fiatal rajongói szerint ez a korszak most 100 százalékosan Azahriah-é.

„Szüleim inkább csak a Toitoi sztoriról ismerik, de ők is hallgatják. Sőt még a bátyám is, pedig ő már lassan 30 éves”- teszi hozzá egyikük.

A főszervező ennek apropóján megjegyezte, többek közt ezért is szerették volna Azahriah-át meghívni, mert ők is látták, hogy egy nemzedékeket átívelő előadó, és nem csupán a fiatalok kíváncsiak rá. Hogy Martin és barátai kiket hívnának meg egy ilyen fesztiválra? Ők Kis Grófot, Nótár Maryt, KKevint, T Dannyt, Manuelt és Lmen Pralat említik.

Hogy adódik-e rá lehetőség, vagyis lesz-e hosszabb távon is folytatása a Hello Érd Fesztiválnak, azt most még a szervező sem tudja. Csak egy dolog biztos: hiszen vasárnap 11 órától ismét mindenkit várnak az Ercsi úti focipályára.

Fotó: ÉrdMost/Kőnig Anna

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email