vihar_villám_jpg_MTI

Zivatarok zavarják meg a kezdődő nyarat

vihar_villám_jpg_MTI

Zivatarok zavarják meg a kezdődő nyarat

Vészjelzést adtak ki országszerte, bármikor leszakadhat az ég.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten marad a napos idő. Eleinte nyugaton, késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeletire forduló szél a középső megyékben és a Dunántúlon többfelé megélénkül, zivatarok idején erős, akár viharos lökések is lehetnek. Nyugaton 20-24, máshol 25-30 fok között alakul a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

Kedden a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Az ország középső harmadán többfelé élénk lesz a délkeleti szél, zivatarok környezetében viszont továbbra is lehetnek erős, viharos lökések. Hajnalban 13-17, napközben 18-26 fokot mérhetünk.

Szerdán is marad a változékonyság: a gomolyfelhős-napos időben több helyen várható eső, zápor, zivatar. Ezeket néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. A Duna-Tisza közén zivataroktól függetlenül is gyakran lehet élénk, néhol erős a déli-délkeleti szél. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján is gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az ország középső harmadán többfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. Délután 21-28 fokra van kilátás.

Fotó: MTI, met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email