Életvédelmi nap

Életről, hitről esett szó a Múzeumkertben

Életvédelmi nap

Életről, hitről esett szó a Múzeumkertben

Életvédő civilek találkoztak az Ága-Boga rendezvényén

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Családias körülmények közöttr tartották meg szombaton az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete és az Adj Életet Alapítvány szervezésében zajló Életvédelmi Napot. A Földrajzi Múzeum kertjében megrendezett program nevéhez illően komoly témákkal – a gyermekvállalással, a magzati élet védelmével, a hit és családalapítás kapcsolatával – foglalkozott, ám a kicsikre is gondoltak, a gyerekeket játszósarok, kézműves foglalkozások is várták.

Ez nem egy bulizós nap lesz, de fontos ügyekkel foglalkozunk majd – ismerte el Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOÉ) díszvendégként meghívott vezetője is, aki egykor maga is vezette az Ága-Bogát, és most a jelenlegi elnök, Bogatin Attila meghívására lépett a közönség elé.

A fontos ügy alatt Gyurkó első sorban a magzatok védelmét értette – mint mondta, ez nem mindenkinek fontos még Magyarországon, de a NOE egyik feladata, hogy elérje a gyermekvállalás előtt álló fiatalokat, átsegítse őket a nehézségeken. „ Alapelvünk, hogy mindig valami mellett állunk ki, nem bizonyos dolgok ellen. A szeretet áthidaló erejében hiszünk, az élet tiszteletét pedig családunkon keresztül tudjuk megmutatni másoknak” – fogalmazott az országszerte több mint 14 ezer családot összefogó NOE elnöke.

Ennél konkrétabban is beszélt az abortusz elleni küzdelemről a Kiáltás az Életért Egyesület alapítója, Berg Zsuzsa: a keresztény szellemiségű családvédő szolgálat elsősorban a „válságterhes” nőkön próbál segíteni, 24 órás forródróttal, lelkisegély-szolgálattal, de akár az abortusz utáni lelkigondozással is. A magzatokat úgy tudjuk a leghatékonyabban védeni, ha eljutunk a leendő anyákhoz – egyesületünk fennállása óta több ezer segélyhívást kaptunk és remélhetőleg legalább 200 baba életét tudtuk megmenteni –ismertette eredményeiket Berg. Az előadás során pedig is kiderült, hogy az Kiáltás az Életért külön „imaszolgálattal” is próbál segíteni a bajba jutottakon.

A rendezvényen Magzatnaplóm című könyvével mutatkozott be Badacsonyiné Solt Éva, aki egy fiktív, „cuki” történettel, a méhben lakó magzatok naplóbejegyzéseivel szórakoztatta a közönséget. A szerző emlékeztetett rá, hogy ez is az érzékenyítés egy formája – aki pedig játékos formában megismeri egy fejlődő embrió mindennapjait, talán nem szánja rá magát egy végzetes lépésre.

Az eseményen többek között meghallgathattuk Kóber Ildikó emberkereskedelemről és szexuális kizsákmányolásról szóló előadását, így a kívülállók is megismerhették, milyen az, amikor a „lover boy”, a későbbi futtató szerelmi ígéreteivel fokról fokra behálózza és árucikké teszi a benne bízó lányokat.

Az Életvédelmi Napon, melynek megrendezését a magyar kormány támogatta, tiszteletét tette Csőzik László is. Az előadásokon túl a résztvevők kipróbálhatták a szívmasszázs és lélegeztetés technikáit a Vöröskereszt által kiállított ambubabákon, vagyis újraélesztő bábokon.

Szöveg: Érd Most, Kép: Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email