napsütés

A felhők elmennek, a napsütés marad szombaton

napsütés

A felhők elmennek, a napsütés marad szombaton

Derült időre, napközben 26 fokra is számíthatunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy időre megenyhül a borús időjárás, szombaton országszerte napsütés és kellemes meleg várható. Legfeljebb a Dunántúl nyugati-délnyugati területein fordulhat elő kevés gomolyfelhő, zápor – írja friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A prognózis szerint erősebb légmozgásra is számíthatunk, az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az északkeleti harmadban erős lökések kísérhetik. Késő délutántól aztán kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható, estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra virradó hajnalra aztán általában 8 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken, mint például a Duna-Tisza közi homokhátságon és az északi völgyekben 5 fok köré is lehűlhet a levegő.

Vasárnap napközben  újra visszatérhetnek a felhők – figyelmeztet az OMSZ –  és záporeső, zivatar is előfordulhat, átmeneti szélerősödéssel. A felmelegedés ezzel együtt is folytatódik, 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kép: Unplash/ Zwaddi, szöveg Érd Most

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email