22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton ismét megtelik élettel a pincesor

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton ismét megtelik élettel a pincesor

Szőlővirág Ünnepet és Nemzetiségi Találkozót tartanak a hétvégén Érd-Ófaluban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Virágzik a szőlő, a gazdák most ráérnek egy kicsit mulatni, ahogy a szőlőhegyet is ilyenkor szokás megáldani a minél jobb termés érdekében” – fogalmazott az Érd FM-nek Hudák Ágnes, a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó főszervezője.

Az esemény most már sok éve ezt a régi hagyományt eleveníti fel, kiegészítve azzal, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújt az Érden élő nemzetiségeknek.

A program szombaton délután fél 3-kor az egyes nemzetiségi csoportok felvonulásával kezdődik, akik a maguk népviseletébe öltözve az egykori termálfürdőtől indulva sétálnak el a pincesoron felállított színpadig, ahol a köszöntőket és áldást követően a zenéjükön, táncaikon keresztül is ízelítőt adnak a saját kultúrájukból.

szolovirag_unnep_190601_38

Sőt, még ez sem minden, hiszen a nemzetiségek egy-egy pincét is „kibérelnek”, ahol a jellegzetes székely, horvát, lengyel, görög, szlovák, sváb ízeket is meg lehet majd kóstolni. Miként a Kolo Zenekar közreműködésével a szervezők egy táncházzal is készülnek, ahol a kólótól kezdve, a szirtakiig bármit eljárhatunk.

szolovirag_190516

A Pincetulajdonosok Egyesülete, az Érdi Horvát Önkormányzat valamint a Szepes Gyula Művelődési Központ együttműködésében megvalósuló rendezvény színpadi részét a Szabó Balázs Bandájának 19 órakor kezdődő koncertje zárja.

És, mint azt Hudák Ágnes hozzátette, ha már a program helyszíne a pincesor, úgy a pincékbe betérve természetesen a helyi gazdák boraiból is kaphatunk egy kisebb-nagyobb kóstolót.

A szervező kiemelte, a program ingyenes.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email