2023-szabo-anna(balra)-kun-stefania(jobbra)

Világbajnoki ezüstérmes lett a strandröplabdás Kun Stefánia

2023-szabo-anna(balra)-kun-stefania(jobbra)

Világbajnoki ezüstérmes lett a strandröplabdás Kun Stefánia

Fantasztikus eredményt ért el a diósdi sportolónő az izraeli középiskolai vb-n.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korosztályos és felnőtt magyar strandröplabda-bajnokságokon rendre eredményesen szereplő Kun Stefánia ezúttal a középiskolások világbajnokságán (ISF Beach Volleyball WSC) remekelt. A Strandröplabdázásért SE játékosa a gödöllői Szabó Annával indult az izraeli megméretésen.

A páros nehéz csoportba került, de ez nem jelentett akadályt számára. A házigazdák mellett a brazilokat és az amerikaiakat legyűrve csoportelsők lettek a magyar lányok, majd a negyeddöntőben a ciprusiakat, a legjobb négy között pedig az ukránokat búcsúztatva jutottak fináléba.

A legyőzött amerikai páros mellett Kun Stefánia (jobbról második) és Szabó Anna

A döntőben ismét a brazilokkal kerültek szembe, akiket le is győztek az első szettben, a folytatásban azonban fordítottak a dél-amerikaiak, így a Kun-Szabó magyar kettős ezüstérmes lett.

„Sajnálom, hogy nem sikerült győzni, mert a csoportmeccsen bebizonyítottuk, hogy simán, 2:0-ra is meg tudjuk őket verni. Minden külföldi és helyi nekünk szurkolt és azt mondták, hogy mi vagyunk a legjobbak annak ellenére, hogy most kikaptunk a nem mellesleg U19-es brazil bajnoktól. Összességében egy életre szóló élmény volt a verseny, imádtam minden percét és ez a középiskolai világbajnoki ezüstérem gyönyörűen csillog”

— újságolta a diósdi Kun Stefánia.

Szabó Anna (balra) és Kun Stefánia

Fotók: Facebook.com/Kun Stefánia

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email