vihar_villám_jpg_MTI

Riasztást adtak ki: jégeső, felhőszakadás csap le az országra

vihar_villám_jpg_MTI

Riasztást adtak ki: jégeső, felhőszakadás csap le az országra

Tizennégy vármegyére - az ország középső részére is - riasztást adott ki az OMSZ.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán elsősorban az ország keleti felén alakulhatnak ki ismét zivatarok. A legerősebb cellákat főként a Salgótarján – Szeged sáv mentén felhőszakadás – több mint 20 mm-t meghaladó csapadék, akár jégeső – kísérheti.

Az Időkép azt írja, hogy az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, néhol erős lesz, a zivatarok környezetében viharos széllökésekre számítsunk. Ugyanakkor marad a nyárias meleg, napközben 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett leginkább a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken is gomolyfelhős időre készülhetünk. Eleinte a középső és délnyugati részeken lehetnek futó záporok, később a keleti-délkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Északnyugaton marad szárazabb az idő. Az északi-északkeleti szél többfelé feltámad, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén sok napsütés várható. Záporok, zivatarok néhol délen fordulhatnak elő. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, erős. Pár fokkal visszaesnek a maximumok, szombaton 19-25, vasárnap 20-26 fok valószínű, és hűvösebbek lesznek az éjszakák is.

Fotó: MTI, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email