20230521_120728

Majális kékre színezve

20230521_120728

Majális kékre színezve

Sör, virsli, koncert és egy kis politika tette izgalmassá a vasárnapi majálist a főtéren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Demokratikus Koalíció szervezésében megtartott majális nem kifejezetten a politikáról szólt, de azért az elsődleges célja az volt, hogy a párt megmutassa magát, találkozzanak az emberekkel – fogalmazott a rendezvény kapcsán Gregus László önkormányzati képviselő, a nap főszervezője.

A lehetőségekhez képest igyekeztek megteremteni a majális hangulatát, tehát volt sör, virsli, hot dog és még kürtőskalács is. Minden korosztályra gondoltak a szervezők, a gyerekeknek napközben ügyességi játékokat tartottak, így  lufi fújó versenyre és zsákban futásra is nevezhettek a fiatalok, a legkisebbek pedig rajzolhattak is.

Miközben a gyerekek játszottak, a sátor nyújtotta árnyékban a felnőttek beszélgettek, ahol azért már egy kis politizálásra is volt lehetőség. Kálmán Olga a DK országgyűlési képviselője is ellátogatott Érdre és a kérdések kereszttüzébe kerülve vitatták meg az ország ügyes-bajos dolgait.

Kálmán Olga fontosnak tartja ezeket az alkalmakat,  utalt vissza  a tavalyi szeptemberiálisra és a legutóbbi Európa-napon megtartott főzőversenyekre. Szerinte a DK közössége igényli ezeket és erőt is ebből merítenek, mindezt bizonyítja az is, hogy ezen a hétvégén az ország huszonnégy városában tartott a párt majálist.

„Nem politikai pártot, hanem közösséget építünk. Fontos, hogy az azonosan gondolkodó emberek el tudják mondani egymásnak a véleményüket, adott esteben vitatkozni tudjanak a társadalmi kérdésekről. Tulajdonképpen ez viszi előre az országot, ezért nem gondoljuk azt, hogy kiválogatott hívekkel a kordonok mögött kell találkoznia egy politikai pártnak, illetve  vezetőnek”

– hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A rendezvény házigazdája Bősz Anett budapesti főpolgármester-helyettes volt, aki szerint fontos, hogy egy olyan közösséget építsenek, amely meg tudja mutatni, hogy milyen lenne, ha Magyarországot a demokraták vezetnék.

„Ezen a vasárnapon egy olyan párttal lehetett találkozni, amely nem azt szeretné elmondani, hogy mi rossz ebben az országban, hanem megmutatni azt hogy mi lehet jó egy olyan vasárnapon, amikor az emberek együtt építenek valamit. Fontos, hogy legyen egy olyan nap is, amikor nem a munkának örülünk, hanem egymásnak”

– mondta el a majális kapcsán a Bősz Anett.

Ahogy a délután folyamán egyre sűrüsödtek a programok, úgy szorult háttérbe a rendezvény politikai tartalma, hiszen mindenki már az önfeledt szórakozásra koncentrált. A rendezvényen részt vett a Könyvkerék Egyesület is, amely közel 500 kötetet hozott magával. Ezek nagyrésze pedig gazdára talált a nap folyamán, hiszen ingyenesen lehetett vinni a jobbnál jobb olvasnivalóból.

A koncertek sem hiányoztak a programkínáltatból. A változatos zenei produkciók több mint két órán keresztül szórakoztatták a közönséget. Egy operett és musical gálával indult a program, majd a majálist az Alma Latina együttes koncertje zárta.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email