erd_legjei_33_JG_230518.jpg

Megmutatjuk városunk üzleti példaképeit, ők lettek Érd Legjei

erd_legjei_33_JG_230518.jpg

Megmutatjuk városunk üzleti példaképeit, ők lettek Érd Legjei

A díjazottak egyben a város üzleti példaképei lettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

November utolsó szombatján megszervezik Érd első jótékonysági bálját – jelentette be Bóta Dávid, az Érd és Környéke Ipartestület ügyvezetője az Érd Város Legjei pályázat ünnepélyes díjátadó rendezvényén.

A jótékonysági bálra helyi vállalkozókat hívnak majd meg, a bevételből az önkormányzattal együttműködve az oktatást, az állatvédelmet és egy beteg gyermek gyógyítását támogatják.

Az Érd Város Legjei pályázatot az önkormányzat és az ipartestület közösen írta ki az Érd Médiacentrum támogatásával, és ezt a kezdeményezést szeretnék jövőre is folytatni.

Csőzik László polgármester elmondta: a díjat a fogyasztók szavazatai alapján osztják ki, ez teszi igazán értékessé a pályázatot. Elmondta azt is, hogy Érden évtizedek óta probléma, hogy a helyi gazdaság nem olyan erős, mint amekkorát a lakosságszám igényelne.

„Azon fáradozunk, hogy befektetéseket hozzunk, növekedjen az iparűzésiadó-bevétel, és akkor ezt a várost ki tudjuk húzni a szorult helyzetéből. Ehhez nemcsak új beruházások kellenek, hanem az is, hogy az érdi vállalkozók jól érezzék magukat, beváljanak a számításaik, és évről évre növekedni tudjanak” – hangsúlyozta a polgármester.

Elmondta azt is: a város iparűzésiadó-bevétele körülbelül évi 3 milliárd forint, de 8-10 milliárd kellene ahhoz, hogy a város úgy megindulhasson, kitörjön, ahogy Budaörs annak idején. „Az a nagy feladat tehát, hogy a helyi gazdaságot felpörgessük” – tette hozzá.

A díjat több kategóriában is kiosztották. A szolgáltatók közt Molnár Zsófia szépségszalonja kapta a legtöbb szavazatot, második helyen a Nortyx Pro Kft. (hangstúdió), harmadik helyen a  Karsch Gyógytorna Centrum végzett. A vendéglátók közül idén is a Paris Gyros vitte el a pálmát, második a Morzsaexpressz, harmadik pedig a Pizzatime Donna Martha  lett. A kereskedőnél a Rolling Kft. vitte el a pálmát, második a Pikto Color Kft. lett, harmadik pedig az Erdélyi Termékek Boltja.

A rendezvényen minden díjazott röviden bemutatkozott – így megismerhették egymást az egybegyűlt vállalkozók. Molnár Zsófia, akinek a szépségszalonja a legtöbb szavazatot kapta a szolgáltatók között, elmondta, hogy üzletükben fodrásztanulókat képeznek, Dunaújvárostól Székesfehérvárig több szakiskolával is szerződésben állnak.

A Rolling Kft. családi vállalkozás, 33 éve foglalkozik csapágyak és csapágy-tartozékok  forgalmazásával. Számos ügyfelük van Magyarországon és külföldön egyaránt. Mint Kisnémet Zoltán ügyvezető elárulta, az üzlet egy családi ház ebédlőjéből indult, 2 fővel, most pedig már 33-an vannak.

„A nyereséget folyton befektettük, így olyan potenciál jött létre, amelynek segítségével nagyon sok külföldi vevőt is ellátunk” – tette hozzá az ügyvezető.

A Paris Gyros harmadik alkalommal nyerte el az első helyezést a vendéglátók kategóriájában. Családi vállalkozásként indultak ők is. „Tízéves voltam, mikor ide költöztünk, és sose tudtunk jó gyrost enni. Gyerekként tervbe vettem, hogy elhozzam azokat az ízeket, amelyeket Görögországban kóstoltam” – mondta Paraszkevopulosz Paris tulajdonos.

Hozzátette: minőségi alapanyagokkal dolgoznak, és sok friss árut a helyi termelőktől szereznek be, hogy támogassák őket, egyes hozzávalók pedig Görögországból érkeznek. Így tudták olyan ismertté tenni vállalkozásukat, hogy nemcsak az érdiek látogatják őket, hanem a fővárosból és a Balaton mellől is jönnek hozzájuk.

Díjat kapott az Év Legszebb Lakóépülete is, ami a szakemberek szavazatai alapján a Sinkó-Trió 2017 Kft. által épített Folyondár utcai épület lett. Sinkó Bálint az ÉrdMostnak elmondta: 2017 óta foglalkoznak magas műszaki tartalmú luxusingatlanok építésével, már a nagyapja is épületgépész volt. Mivel ezek az épületek megújuló energiaforrásokat alkalmaznak, a rezsiköltségük alacsonyabb, így a válság a cégüket nem érintette.

 

Fotó: Jeney Gergő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email