20230516_simics-judit-erd-kezilabda

Búcsúzik a női kézicsapatunk az NBI-ből

20230516_simics-judit-erd-kezilabda

Búcsúzik a női kézicsapatunk az NBI-ből

Simics Judit vezetőedző az utolsó pillanatig reménykedett a bennmaradásban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Borítékolható volt, és a Békéscsaba elleni meccs végén hivatalosan is eldőlt, hogy Érd kézilabda csapata kiesett az NB I-ből. A következő szezont egy szinttel lejjebb, az NB I/B-ben kezdheti meg. A vezetőedző, Simics Judit az idény közben vette át az együttes irányítását Horváth Rolandtól, de a komoly válságba került csapatot ő sem tudta visszaterelni a helyes útra.

Pedig Simics Judit debütálása jobban nem is alakulhatott volna, hiszen pont a Békéscsaba ellen, idegenben ült először a kispadon, a mérkőzést pedig megnyerte az Érd. Három fordulóval később a Nemzeti Kézilabda Akadémiával szemben is sikert arattak, azóta viszont zsinórban tíz vereséget szenvedtek el.

„Én a Békéscsaba elleni vereségig gondolatban sem engedtem el az NB I-et. Bár sose matekoztam, számolgattam, de amíg volt rá esély, addig hittem a bennmaradás lehetőségében – — kezdte Simics Judit. – Számomra az volt a legfontosabb, hogy le tudjunk tenni egy jó produkciót, amivel pontot vagy pontokat szerezhetünk. És akkor lett volna még mibe kapaszkodni.”

Hétről hétre készültem – folytatta -, de sajnos azt kell mondanom, hogy egyszer sem sikerült a csapatnak egy jó szintű, értékelhető teljesítményt mutatnia egy teljes mérkőzésen át. Volt két győzelmünk, aminek nagyon örültünk, de azokon kívül igazából egyetlen csapattal szemben sem volt reális esélyünk a pontszerzésre, hiába reménykedtünk. Ellenfeleinknél időnként akadtak bravúrok, váratlan győzelmek, az ehhez hasonló eredmények nálunk viszont elmaradtak.”

Simics Judit szerint arra volt példa, hogy a csapata egy-egy területen jól teljesített, de olyan egyszer sem volt, hogy mondjuk támadásban és védekezésben is jó napot fogjon ki.

„Az is nagy kérdés volt, hogy ezek a játékosok egyénileg és a keret együtt, csapatként mire képes, de a látottak és az eredmények sajnos azt mutatják, hogy NB I-es szintre jelenleg nem alkalmas – ismerte el a szakember. Ugyanakkor több mérkőzésen azt láthatták és érezhették a szurkolók, hogy az első félidő egy részében vagy egészében, de olykor a második játékrész elején is partiban volt az Érd az ellenfelekkel, aztán mintha testben, lélekben elfáradtak volna, ami nagyarányú vereségeket eredményezett.

„Rákérdeztem a lányoknál, mi erről a véleményük, miért történhettek meg ilyen esetek, töréspontok. Az volt a válasz, hogy pszichésen nem bírták. Hosszú időn át nem voltak pozitív energiák, amik feltöltötték volna őket. Ami elhihette volna, hogy megnyerhetnek egy mérkőzést, akár bravúrt is elérhetnek. Nagyon nehéz hétről hétre úgy készülni, hogy újra és újra kikaptál, de hidd el, hogy a következő találkozón lesz esélyed a sikerre” – tette hozzá Simics Judit.

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 2022/2023-as idényében eddig lejátszott 24 meccsből három győzelmet és huszonegy vereséget számlál az Érd, amivel az utolsó helyen áll.

Fotó: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email