Woman,On,A,Flooded,Street

Napokig velünk marad az esős idő

Woman,On,A,Flooded,Street

Napokig velünk marad az esős idő

Csak a jövő hét második felétől várhatunk javulást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

csapadékhajlam és több órára kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, MTI-nek elküldött előrejelzéséből.

Az egész hétre szóló prognózis szerint  hétfőn a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, emellett nyugat felől tovább szakadozik a felhőtakaró. Napközben átmenetileg nagyobb területen csökken a felhőzet, de a napsütést változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri majd. A tartós csapadék a Tiszántúlra szorul, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A nap második felében dél, délkelet felől ismét felhősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk, néhol erős lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 17 és 22 Celsius-fok között várható.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre kell számítani. Az északkeleties szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva lehet melegebb időre számítani.

Szerdán a legtöbb helyen szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap, eközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Többfelé alakul ki zápor, középen és keleten zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél a legtöbb helyen mérsékelt marad, de a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 15, délután általában 18 és 24 fok között valószínű. de nyugaton több fokkal hűvösebb lehet.
Csütörtökön felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, zivatarral. Az északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 14 és 20 fok között valószínű.

Pénteken általában többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de még lehetnek tartósabban felhős tájak. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 15 és 23 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 18 és 24 fok között várható.

Vasárnap szintén napsütéses időnk lehet, gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, délkeleti szél olykor megélénkül, a hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 19 és 25 fok között változhat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email