mezogazdasag_illusztracio_pexels

Most megtudjuk, ki és hogyan gazdálkodik Érden

mezogazdasag_illusztracio_pexels

Most megtudjuk, ki és hogyan gazdálkodik Érden

Mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal, 100 ezer forintos utalványt nyerhetnek a gazdák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Agrárium 2023 néven, május 15-e és július 15-e között úgynevezett „mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást” tart a Központi Statisztikai Hivatal, olvasható a szervezet honlapján.

A gazdálkodóknak számos kérdésre választ kell adniuk. A teljesség igénye nélkül, például be kell számolniuk a termesztett növények illetve az állatállomány mennyiségéről, típusáról. A talaj megművelésének, illetve öntözésének módszereiről. Vagy éppen arról, hogy mennyire érintette meg a digitalizáció az adott gazdaságot.

Az Agrárium 2023-hoz három kérdőív kapcsolódik, amiket az alábbi linkekre kattintva tud megnyitni. A kérdőívek mellett a kitöltési útmutatót is itt találja.

képernyőfotó a ksh.hu/Agrárium 2023 nevű összeírásról

Az összeírás az ország 941 településén több mint 70 ezer gazdaságot érint, amiből Érden 165 működik. A kérdőívet elsősorban online, és önbevallásos módon kérik kitölteni, aki viszont nem így szeretné, azt június 1-e július 15-e között fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók fogják felkeresni, hogy segítséget nyújtsanak az adatfelvételben.

Ugyanakkor mégis érdemes az első megoldást választani, hiszen a kérdőívet május 31-ig kitöltők között 5 darab 100 ezer forint értékű ajándékutalványt is kisorsolnak.

Az adatfelvétel célja egyébként az, hogy az abból származó információkkal segítsék a gazdálkodókat a tervezésben, a gazdasági döntéseik meghozatalában. Egyúttal pedig ezek az információk a döntéshozók munkáját is támogatják, hogy a naprakész, részletes és megbízható adatok birtokában a gazdatársadalmat szolgáló intézkedések születhessenek, fogalmaz a kiíró.

Akinek további információra is szüksége lenne, az a 2023. április 24. és június 5. között működő call centert is felhívhatja, ahol fel lehet tenni az Agrárium 2023 kapcsán felmerülő kérdéseket.

Telefonszám: 06 80 44 20 40

De a kérdéseket az agrarstatisztika@ksh.hu e-mail-címre is elküldhetik.

Fotó: ÉrdMost, Pexels

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email