erd_arena_erdmost_jpg

Ezt megúsztuk: nem kell bezárni az Érd Aréna uszodáját

erd_arena_erdmost_jpg

Ezt megúsztuk: nem kell bezárni az Érd Aréna uszodáját

Jelentős állami segítséget kapott a város az intézmény üzemeltetésére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közel 46,9 millió forinttal egészíti ki a sportért felelős államtitkárság azt az összeget, amit az önkormányzat fizet a sportcsarnok és uszoda közüzemi számláira április 1-től szeptember 30-ig – tájékoztatott Facebook-odalán Csőzik László.

Megérte tárgyalni, mert így folyamatosan nyitva tudjuk tartani az Arénát, lehet úszni, szaunázni, közösségi életet élni. Nem kell lemondani a babaúszásról, az úszásoktatásról, az edzésekről, mérkőzésekről, versenyekről, rendezvényekről stb.

– fogalmazott a polgármester.

Csőzik László szerint kiváló kapcsolatot ápolnak Schmidt Ádám államtitkárral, ennek köszönhetően pedig tavaly 42 millió, az idei év első hónapjaira 40 milliós rezsitámogatást kapott a város az Arénára. Az önkormányzat Így át tudta vészelni a teljes fűtési szezont, és benne maradtak abban a viszonylag szűk körben, ahol nem kellett minden uszodát bezárni – tette hozzá a város vezetője.

A polgármester szerint az rezsiárak valamelyest mérséklődtek, és a fűtési szezonon is befejeződött, ám még mindig tetemesek költségekkel néznek szembe. Ugyanis vállalták azt, hogy az úszómedencék vízhőmérsékletét 25, a tanmedencékét 30 fokra fűtik.

Folyamatosan dolgozik a városvezetés azon, hogy a Gárdonyi tanuszodát ismét megnyithassák az érdiek előtt. Itt a rezsivédelem megszüntetése előtt 75 millió volt egy évben csak a gázszámla, most pedig szakemberek  bevonásával vizsgálják a felújítás és a korszerűsítés lehetőségét.

tanuszoda

Csőzik László hozzátette: nyáron szeretnék megnyitni az új fenyvesparkvárosi oktatási centrumban található új uszodát is. Ennek sem olcsó a fenntartása: csak a tavaly júliusi próbaüzem 22 millióba került, azaz 200 millió forintot is meghaladja az éves költség. Emellett pedig az úszásoktatás elindulásával kapcsolatban is tárgyalnak a kormánnyal.

forrás: Csőzik László Facebook-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email