gardonyiballagas2_230505.jpg

Meghatottan vettek búcsút a gárdonyis diákok

gardonyiballagas2_230505.jpg

Meghatottan vettek búcsút a gárdonyis diákok

Az első szerelem, életre szóló barátságok, vidám emlékek kísérik tovább a fiatalokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hetvenhárom diák ballagott el péntek délután a Gárdonyi iskolában. A búcsú nem ma kezdődött: csütörtökön, ahogy ez már hagyomány, a végzős osztályok egy-egy rózsatövet ültettek el az iskola előkertjében.

Nem maradhatott el a bolondballagás sem, amit a Gárdonyi falai közt rendeztek.

Egy nappal később, ötödikén már komolyabb, megilletődöttebb volt a hangulat. A diákok végigsétáltak az osztálytermeken, ahol az alsóbb évfolyamok tanulói állva köszöntötték őket, majd az aulában foglaltak helyet.

Pintérné Bernyó Piroska igazgatónő köszöntőjében felidézte a két végzős osztállyal kapcsolatos emlékeit.

„Olyan fantasztikus óráink voltak ebben a tanévben, amiről csak álmodhattam kilencedikben. Ez a pedagóguspálya öröme. Köszönet érte.”

„A mai nap visszatekintés, számadás, leltár a múltatokról. Az emlékezés és a köszönetnyilvánítás napja, valamint előretekintés a céljaitok felé” – összegezte az igazgatónő, aki számos elismerést adott át végzőseinek.

Bár két osztály ballagott, Csőzik László polgármester szerint látszik az évfolyam egysége.

„Az osztályfőnökök olyan fiatalok, olyan jó fejnek tűnnek, hogy csuda fantasztikus lehetett gárdonyisnak lenni. Életetek legboldogabb négy évét tölthettétek itt.”

„Jó lesz a főiskola, egyetem is. Jönnek a munkahelyi sikerek, a családalapítás – de a gimnáziumi egy nagyon különleges korszak az ember életében. Az első szerelem, a barátságok, bulik, sportsikerek időszaka. Kívánom, hogy maradjatok együtt, tartsatok össze a jövőben is, mert az itt köttetett barátságok egész életre szólnak” – hangsúlyozta.

Ezt a fiatalok is érzik. A 12. B-be járó Koszta Melinda Roxána  szeretné továbbra is tartani  a kapcsolatot a gimis barátaival – ezért, mint mondta, nem annyira fájó a búcsú -, de már a jövőt is tervezi. „Ritmikus gimnasztikázom, edző szeretnék lenni, és saját vállalkozást is indítanék.”

„Közönségszervezőként tanulnék tovább, persze, még nem tudom, hová vesznek fel. Egyelőre nem izgulok túlságosan, mert az írásbelitől nem félek, a szóbelitől viszont igen” – árulta el a fiatal lány, akit a teljes család elkísért a ballagásra.

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email