ballagas_marianum_2023_jo

Érd legcsaládiasabb ballagását a Marianumban tartották

ballagas_marianum_2023_jo

Érd legcsaládiasabb ballagását a Marianumban tartották

Idén huszonhárom diák búcsúzott el a Marianum Általános Iskola és Gimnáziumtól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Valószínűleg ezúttal is a város legcsaládiasabb ballagását tartották meg a Marianum Általános Iskola és Gimnáziumban, hiszen mindössze egyetlen osztály, egészen pontosan 23 fiatal fejezte be tanulmányait Érd legújabb középiskolájában.

Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgató elmondta, valóban ritka, hogy csupán egy osztály ballag, de a diákok éppen ezt szeretik a Marianumban, hogy mindenki ismer mindenkit.
Ha az összes osztálytermet nem is érintették a tanulók, de tanulmányaik legfontosabb helyszínein azért tettek egy kört, mielőtt a tornacsarnokban megtartott ünnepségen elbúcsúztak a középiskolától.

 

Sőt, mivel az osztály kétharmada már korábban is az intézmény tanulója volt, ezért sokan még régebbi emlékeket is fel tudnak idézni ezen a napon.

Közéjük tartozik Szijártó Zoltán is, aki az általános iskola első évfolyamától kezdve az intézmény falai közt cseperedett. Mint fogalmazott, „sajnos rettentő gyorsan elrepült ez a tizenkét esztendő.” És mivel az egyetem egy teljesen más világ, ezért ez a most mindenképpen egy fordulópont számára.

Viszont a barátokkal a továbbiakban is tartják majd a kapcsolatot, mert azért mégiscsak ők fognak a leginkább hiányozni.

Az iskola vezetője hozzátette, az idei év, és főként az elmúlt napok igen rendhagyóak voltak a Marianumos tanulók életében, hiszen sokan részt vettek azon a minapi rendezvényen, ahol Ferenc pápával találkozhattak a fiatalok.

Ezért Takácsné Tóth Noémi is a szentatya gondolataival búcsúzott a végzősöktől. Vagyis tűzzenek ki célokat maguk elé, és edzenek, hogy el is érjék azokat.

Fotó, videó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email