birosag_jpg_mti

Megmérgezte gyilkosa a 95 éves, érdi nénit az örökségért

birosag_jpg_mti

Megmérgezte gyilkosa a 95 éves, érdi nénit az örökségért

Tavasszal eltartási szerződést kötött a mamával, nyár közepén halálra mérgezte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az 50 éves, büntetett előéletű gyilkos és felesége annyira türelmetlen volt, hogy 2019. április 10-én megkötötte az eltartási szerződést az idős, de jó szellemi és fizikai állapotban lévő érdi nénivel, majd július közepéig folyamatosan teletömte altatókkal és nyugtatókkal. Könnyen megtehette, hiszen a férfi és a felesége a nénit Érdre költöztette, akinek állapota ezt követően rohamosan romlott.

Július 29-én az idős asszony a lakásában elesett, bordatörést szenvedett,  légmell alakult ki, emiatt órákon belül megfulladt. Halálát a vádlott, magát unokájának kiadva jelentette be, majd intézkedett a néni boncolás nélküli eltemettetéséről.

Kiderült a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleményéből, hogy a nyomozás során elrendelt exhumálást követően az orvosszakértő a sértett szervezetében a terápiás szintet meghaladó mennyiségű altató és nyugtató maradványaira bukkant. Így az asszony halálát nem az  idős kora okozta.

A Pest Vármegyei Főügyészség még 2021 nyarán emelt vádat egy korábban álrendőrként idős embereket fosztogató férfi ellen. Akit a Budapest Környéki Törvényszék 2023. február 15-én bűnösnek mondta ki. Előre kitervelten, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésért 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen az eljáró ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, míg a vádlott és védője a tényállás téves megállapítása okán, bizonyítottság hiányában történő felmentésért fellebbezett.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email