20230422_101025

Eláruljuk, hogy lehet kiskamasz gyereket kicsalogatni a szobából

20230422_101025

Eláruljuk, hogy lehet kiskamasz gyereket kicsalogatni a szobából

Vajon mi lehet a kérdés, amire az a válasz: "gyerünk, csináljuk!"

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még hogy a mai gyerekeket nem lehet fizikai munkára fogni! Erre a gyakran hallható felnőtt mormogásra alaposan rácáfolt néhány érdi gyerek Ófaluban. Ahol a legszebb a panoráma az óvárosra – az egykori kastély korláttal keretezett támfaláról -, néhány dolgos civil elkezdte a díszkövekkel kirakott járda gyommentesítését április közepén, azonban elsőre nem tudták befejezni.

 

Az elmúlt hétvégén azonban nagyot dobott a munkálatokon, amikor a korábbi öt felnőttből és egy gyerekből álló csapat erősítést kapott: barátai, látva a tízéves Siont az Érdmoston, kedvet kaptak a városszépítéshez. Hogy mi kellett hozzá? A válasz pofonegyszerű: a gyerekeknek bármi lehet játék, amit együtt lehet csinálni.

És hát ki mondta, hogy a kapálás, a lapátolás és főleg a talicskázás nem lehet játék?! Márpedig, ha az, akkor, ha van is kérdés, „gyerünk, csináljuk!” a válasz. Pláne, ha zsíros esetleg nutellás kenyér is jár hozzá, és két talicskázás és lapátolás közt lehet harsogó zöld fűben hemperegni, vizes palackokat hengergetni, kutyával kergetőzni, nagyokat nevetni és jól elfáradni.

Még csak megkérni sem kellett a négy új önkéntest, hiszen ha Sion – és Zizi kutya – ott lesz, akkor csak jó lehet a buli.

Így aztán Gulyás Bendegúz, Novák Bence, Oroszláni Jankó, Tóth Bence és Vadkerti Sion segítségével a kastélydombi kilátó és a Szapáry pince feletti lépcső is megtisztult, sőt, a Szent Valburga-szobor köré évelő növényeket is ültettek az Érdi Német Kultúr Egyesület és az Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság önkéntesei.

Kezdeményezésüknek köszönhetően most már sokkal kulturáltabban lehet megközelíteni Érd legpompásabb panorámáját, ami az 1970-es években felrobbantott kastély szebb napokat látott udvarából nyílik. Erőfeszítéseik eredménye pedig fenntartható lesz, ha – miként a környéken lakók megígérték – majd a nagy melegben is akad, aki az évelő virágokat ápolja, locsolja.

Fotó: Kotroczóné Klopfer Teréz

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email