kastelydombtakaritas5_230415.jpg

Újjávarázsolják a Kastélydombot

kastelydombtakaritas5_230415.jpg

Újjávarázsolják a Kastélydombot

Lapát, kapa és pár dolgos kéz csodát művel Ófaluban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ki hitte volna, hogy ilyen szép díszburkolatos járda rejlik a fű alatt, a támfal tövében? Kotroczóné Klopfer Teréz, az Érdi Német Kultúr Egyesület elnöke bizony tudta, és ezen a borongós, hűvös április közepi szombaton több önkéntessel elkezdték felszedni a köveket takaró aljnövényzetet. Így a látogatók sokkal könnyebben megközelíthetik korlátot, és a támfal sétánya is sokkal rendezettebb, szebb képet mutat.

A nagyjából hetven méteres szakasz megtisztítása nagy munka, nem is végeztek egy délelőtt alatt, pedig a pénteki eső kivételesen jól jött, az átázott fűcsomókat könnyebb volt kiemelni.

„Már tavaly kinéztem ezt a területet, de mikor legutóbb itt jártam, őszintén szólva megijedtem, annyira benőtte a járdát az aljnövényzet. De a többiek azt mondták: próbáljuk ki, meddig jutunk” – mondta Teréz.

Az Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság szeretne minél több szépítő munkát elvégezni ebben a városrészben. „Bogner Mária eredeti sírját megtisztítottuk, virágosítottuk, a támfal alatt lévő Walburga-szobor környékét is rendbe tesszük majd.”

„A Felső és a Kinga utca sarkán lévő fehér kereszt mögé gyógynövényeket szeretnénk ültetni. Mindenki szedhet a kis tövekről, csak ne vigyék el gyökerestől” – mosolygott Teréz, aki hatodmagával takarította a járdát.

Elkísérte őt Zizi kutya, és egy kisfiú, a tízéves Sion is, aki anyukájával érkezett. Sion a fűcsomókat szedte össze és vitte a talicskához, így segített a felnőtteknek, és kifejezetten élvezte a munkát.

Eredetileg egy piknikkel is összekötötték volna a városszépítő akciót, de ezt a rossz idő miatt végül lemondták. Persze, ami késik, nem múlik – a kastélydombot nem tudták egy nap alatt megszépíteni, lesz még folytatás, amikor szintén várják a dolgos kezeket.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email