hands-g55d436661_1920

Így rabolnak ki a digitális térben – videó

hands-g55d436661_1920

Így rabolnak ki a digitális térben – videó

Bánjunk óvatosan azokkal az sms-ekkel, amiben bankkártyás fizetésre, banki utalásra, vagy szolgáltatás kiegyenlítésére szólítanak fel!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyre gyakoribbak az online térben elkövetett csalások, és az elkövetők módszerei is folyamatosan változnak – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A korábban könnyen felismerhető adathalász e-mailek minőségüket tekintve egyre jobbak, egyre nehezebb megkülönböztetni, szolgáltatótól vagy csalóktól érkezett-e.

Az egyik legújabb módszer az „adathallászat”, a „vishing”, amikor egy szolgáltató, például a bank nevében indítanak telefonhívást a csalók, azzal a céllal, hogy személyes és érzékeny adatokat szerezzenek meg. A szakemberek azt javasolják, hogy ezekben az esetekben az ügyfél szakítsa meg a hívást, majd ezt követően bank ismert elérhetőségén indítson adategyeztetést.

Egy másik módszer a „smishing”, amikor a személyes, érzékeny adatokat sms-ben akaják megszerezni. Az ilyen üzeneteketvonatkozhatnak akár csomag kézbesítésére vagy jogosulatlan banki tranzakcióra is. A csaló sms általában tartalmaz egy linket, azonban a pénzügyi szolgáltatók valójában soha nem küldenek linket sms-ben, így ezeket soha ne nyissuk meg – hívja fel a figyelmet a rendőrség az alábbi videóban.

forrás: police.hu, ma.hu

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email