erdkorbe_11_DB_220424

Kapd elő a biciklit, vasárnap ismét Érd Körbe

erdkorbe_11_DB_220424

Kapd elő a biciklit, vasárnap ismét Érd Körbe

A városkerülő kerékpáros megmozdulás 10 órakor indul a Főtérről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2002. szeptember 22-én rendezték meg az első Érd Körbét, de az elmúlt két évtizedben sem csökkent a népszerűsége, mondja a főszervező. Sőt, mint azt Csengeri Attila az Érd FM: Bundáskenyér című műsorában hangsúlyozta, egyre több érdi gondolja, hogy nyeregbe pattan.

Persze az igazi az lenne, ha az emberek nem csak ilyenkor vennék elő a biciklit, hanem a hétköznapokban is növekedne azoknak a száma, akik ezt a fajta közlekedést választják.

Csengeri hozzátette, a közösségi programon túl ez is volt a mindenkori szándék, hogy magát a kerékpározást népszerűsítsék, egyúttal pedig felhívják a figyelmet a hiányosságokra. Azokra a kisebb-nagyobb, de szükséges fejlesztésekre, amik hozzájárulhatnak a kerékpározás terjedéséhez a városban.

 

Ugyanakkor nem könnyű ezeket a célokat elérni. Egyrészt nagyon lassan halad a kerékpáros infrastruktúra kiépítése, másrészt egyre több az autó az érdi utakon. Ettől függetlenül, hogy az Érd Körbe még ennyi idő után is létezik az azt is mutatja, hogy nem kell feladni ezt a küzdelmet.

„Igazából akkor leszek büszke arra, amit csináltunk, hogyha a hétköznapokon, gyerekeinkkel el tudunk menni biztonsággal biciklizni… És pacsizva, úgy mint ahogy Európa számos országában, a nyugdíjastól kezdve a kisebb baráti, családi közösségekig megtapasztaltuk évtizedekkel ezelőtt.”

A vasárnapi Érd Körbén egyébként a szokásoknak megfelelően négy különböző hosszúságú és nehézségű táv közül lehet majd válogatni. A legkisebbek, akik most tanulják a biciklizést, egy nagyjából 2 kilométeres körön indulhatnak a városközpontban. De lesz a nagyobbaknak szóló, mondhatni klasszikus 10-15 kilométeres kör is. Illetve, akik még ennél is jobb kondiban érzik magukat, azok a 30 kilométeres kört is választhatják. Az igazán profik pedig egy 60 kilométeres kör keretében egészen Etyekig eltekerhetnek.

A szervező hozzátette, regisztrálni nem kell, elég csak időben megjelenni a helyszínen. Csengeri Attila csupán annyit kér a résztvevőktől, hogy mindenki reggelizzen megfelelően, készítsen be vizet magának, és ha lehet, vegyen fel bukósisakot.

Ha a program, valamint a helyi kerékpáros élet további részletei is érdeklik, hallgassa meg a Csenger Attilával készült interjú teljes változatát.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email