molnarutca_jpg_csoziklaszlo_facebook

Megújul Érd legromantikusabb útja

molnarutca_jpg_csoziklaszlo_facebook

Megújul Érd legromantikusabb útja

Aszfaltot, térköves járdát kap az érdi Dunához vezető Molnár utca

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Csütörtökön indul a Dunához kivezető Molnár utca építésének második, lezáró szakasza – adta hírül Csőzik László Érd polgármestere a Facebook oldalán. – Összesen egy kilométernyi utat aszfaltozunk le két rétegben, 5,5 méter szélességben, mindkét oldalról szegélyezve, díszköves fekvőrendőröket kialakítva. Az alap szerencsére kellően erős volt, de ahol kellett, megerősítettük. Sőt heteken belül – amint befejeződik az építkezés – végig új, térköves járdán, kulturált körülmények között lehet kihajtani, kisétálni a folyópartig.”
A polgármester szerint a fejlesztés nemcsak a Molnár utcaiak, az óvárosiak javát szolgálja, hiszen nagyon sok érdi polgár használja, rengeteg család kirándul a stéghez, a magasparti kilátóhoz, ahonnan egyedülálló a kilátás a Dunára. Mint írta, a közeljövőben folytatódik a városrész, a kiránduló helyek, a rekreációs zöldterületek fejlesztése, hiszen az egész város szeret ide járni sétálni, futni, pecázni stb.
„A Molnár utca rendbetétele sok tekintetben hasonlít a Tárnoki útéra. A város korábban kapott rá állami támogatást – tehát nem saját forrásból kellett rá költenünk –, ám az első közbeszerzésen kiválasztott kivitelező cég visszalépett, a második közbeszerzésre pedig a rendelkezésre álló forráshoz képest irreálisan magas ajánlatok érkeztek. Úgy voltam vele: kapott pénzt vissza nem adunk, így végül a harmadik nekifutásra sikerült megoldást találni a projekt megmentésére” – olvasható a bejegyzésben.
„Hátra van még egy közel 300 méteres szakaszon az aszfaltozás, illetve a járda kiépítése a Római útig. Sajnos a járda építése miatt KÖZTERÜLETEN kénytelen lesz a városgazda intézményünk néhány ház előtt kivágni a cserjéket, bokrokat, ám olyan szűk ott a hely, hogy másképp nem lehet befejezni az építkezést” – tette hozzá a polgármester.
A beruházásra NEM az önkormányzat saját forrásait fordították, pályázati pénzből valósul meg, amit kifejezetten erre a projektre kaptunk. Ha elkészül, elsősorban a Molnár utcaiak, az ófaluiak javát szolgálja.
Ugyanakkor nagyon sok parkvárosi, érdligeti, tusculanumi, postástelepi, tisztviselőtelepi stb. polgár fogja használni. Ugyanis rengeteg érdi család kirándul a stéghez, a magasparti kilátóhoz, ahonnan pazar a kilátás a Dunára. A közeljövőben folytatódik a városrész, a kiránduló helyek, a rekreációs zöldterületek fejlesztése, ami még inkább felértékeli majd a Molnár utcai projektet.

Fotó: Balogh Alex/ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email