szapary_kastely_fal

Dolgos kezekre várnak a kastélydomb kitakarításához

szapary_kastely_fal

Dolgos kezekre várnak a kastélydomb kitakarításához

Érdi civilek jelentkezését várják a szombaton 9 órakor kezdődő közösségi munkára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mivel nagy örömünkre egyre többen látogatnak el óvárosba, és szeretnék megismerni Érdnek ezt a gyönyörű részét, szeretnénk olyan állapotba hozni, hogy az élményt nyújtson mindenféle szempontból” – fogalmazott az Érd FM-nek adott interjújában Kotroczóné Klopfer Teréz, az Érdi Német Kultúr Egyesület elnöke.

Mint mondta, az egyesület tagjainak ötlete volt, hogy április 15-én, azaz most szombaton kitakarítsák az egykori Szapáry-kastély támfalánál kialakított díszburkolatos járdát. De, hogy biztosan sikerüljön a nagyjából 70 méteres szakasz megtisztítása, ahhoz várják a segítő szándékú érdiek jelentkezését.

Ezenkívül a támfal alatt lévő Walburga-szobor környékét is szeretnék rendbe tenni, és mivel még lehet évelő virágokat ültetni, így azokkal is szeretnék szebbé varázsolni a helyet. Sőt, egy későbbi alkalommal a támfal korlátját is szeretnék lefesteni.

Szent Walburga szobra Érd-Ófaluban

A szervező kéri, hogy, aki csatlakozik az vigyen magával kesztyűt, és az ilyen típusú munkához szükséges kéziszerszámokat. Egyúttal elmondta, hogy ha például az időjárás miatt nem sikerülne ezen a hétvégén befejezni a takarítást, akkor jövő hétvégén, április 22-én folytatják.

Az eseménnyel kapcsolatos további információkat ITT TALÁLHAT.

Azonban Ófaluban nem csak dolgozni lehet, ugyanis szombaton a Kalandos Küldetés szervezésében, „békés, gurulós, beszélgetős, családias bringatúrát” is tartanak az említett városrészben. Az Érd Vasútállomástól induló kiránduláson a résztvevők Ófalu nevezetességeit ismerhetik meg a helyi lokálpatrióta, Süle Zsolt vezetésével.

A program részleteihez KATTINTSON IDE!

Fotó: Mapio.net

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email