Fotó: Draskovics Ádám

Májusban startol az érdligeti Lidl építése

Fotó: Draskovics Ádám

Májusban startol az érdligeti Lidl építése

Az érdligeti már sínen van, a parkvárosi üzlet esetében a kormányhivatali engedélyekre várnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Májusban indul az érdligeti Lidl áruház építkezése, és körülbelül kilenc hónap, mire felépül – mondta el az ÉrdFM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Szűcs Gábor alpolgármester. Az érdligetiek már évek óta várják, hogy felépüljön itt a szupermarket, az ezzel kapcsolatos kálváriáról itt írt az ÉrdMost.)

„Talán ez volt az első ügy, amivel 2019-es hivatalba kerülésem után elkezdtem foglalkozni, és végre sikert értünk el. Ebben segítségemre volt Aradszki András országgyűlési képviselő” – utalt az előzményekre Szűcs Gábor. Hozzátette: a jelentős csúszás nem a városon múlott, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalon, hiszen a plázastoptörvény miatt ők folytatták le az engedélyezési eljárást. Ezt hol szüneteltették, hol felfüggesztették, de végül csak lezárult ez a bizonytalan, hosszú időszak.

Lidl épülhet Parkvárosban, az Interspar közelében is, hiszen a területet az áruház már megvásárolta, és a szándék is megvan az építkezéshez. Itt a labda szintén a debrecenieknél van, hiszen Érd már két éve megadott minden szükséges engedélyt az építkezéshez. Pár hete kiadott a város egy támogató nyilatkozatot is, de a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal elutasította a kérelmet.

„Most a Lidl Magyarország újra beadja. Eltökéltek, mi pedig támogatjuk őket” – szögezte le az alpolgármester.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email