Eb-n járt az érdi birkózó

Elégedetlen a teljesítményével az érdi birkózó, a vb-n javítana

Eb-n járt az érdi birkózó

Elégedetlen a teljesítményével az érdi birkózó, a vb-n javítana

Végh Richárd az Európa-bajnokságon nem szerzett érmet, a vb-n viszont már dobogóra állna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Végh Richárdnak ahogy tavaly, úgy idén is az éremszerzés volt a célja a bukaresti U23-as birkózó Európa-bajnokságon. A szabadfogás 97 kg-os súlycsoportjában érdekelt sportember nehéz ágra került. Első mérkőzését 9-2-re nyerte a román Georgian Tripon ellen, a másodikon viszont 6-0-ra kikapott a címvédő azeri Islam Ilyasov-tól.
Ennek ellenére megadatott neki az éremszerzés esélye, de a kisdöntőben a német Ertugrul Agca szintén útját állta (10-0). Az Érdi Spartacus SC magyar válogatott birkózója végül ötödik helyen zárta a romániai kontinensviadalt, de már most arra gondol, hogy az idei, októberi világbajnokságon mindenképpen javítania kell.
Milyen formában voltál kiutazáskor? Érezted magadban az erőt az éremszerzéshez?
A formám sajnos nem volt a legjobb.  Apróbb sérüléseim vannak, amiket jelenleg is kezelek, illetve a felkészülésünkkel szintén akadtak kisebb-nagyobb problémák.
A sorsolás kívülről nem tűnt könnyűnek…
A sorsolásom tényleg nem volt a legkedvezőbb. Az első meccsemen a román sráccal kezdtem, akivel korábban még nem birkóztam. Szerencsére jól sikerült a mérkőzés. Az azeri és a német ellenfeleimmel már birkóztam korábban, de sajnos akkor sem bizonyultam jobbnak náluk. Most bizonyítani akartam ellenük, de nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A másik ágon volt minden olyan versenyző, akiket már legyőztem világversenyen, mint például a moldáv, aki most harmadik lett, tavaly a vébén elvertem. Illetve a török, aki második helyen zárt, őt is lebirkóztam már egy bulgáriai tornán.

Milyen taktikákkal készültél az egyes mérkőzésekre, volt-e olyan helyzet, amikor azon belül változtatni kellett?

Védekezésben a taktikai rész leginkább az volt, hogy elsősorban a lábra támadásokra figyeljek. Ami pedig a támadások kivitelezését illeti, főként az első és a második menetekben volt ezen a hangsúly.

Az elődöntőt hogy élted meg?

Az elődöntőben egyszer hibáztam, ezt az ellenfelem nagyon jól ki is használta, és onnan tudott rajtam 6 pontot csinálni. Sajnos ezt a meccs végéig meg is tudta őrizni, utána elég zárkózottan birkózott ellenem, és csak védekezett négy percen keresztül.

A bronzcsatában mi volt a sorsdöntő?

A bronzmérkőzés sem úgy alakult, ahogy azt elterveztem. Rengeteg hibát követtem el, egyre nagyobb volt a pontkülönbség és csak kergettem az ellenfelem a szőnyegen, hogy valahogy vissza tudjam azt hozni, de az akciók sajnos továbbra sem úgy sültek el, ahogy szerettem volna.

Csalódásként élted meg az Eb 5. helyezést, vagy azért lehet beszélni egyfajta elégedettségről és örömről?

Ezt az ötödik helyezést nagyon rosszul éltem meg. Egyáltalán nem vagyok elégedett magammal és az eredménnyel. Nagyon sok maradt bennem, nem tudtam kiadni azt, amit tudok. Készülök az októberi világbajnokságra, szeretném megmutatni, mit is tudok!

Fotók: Pecsuvácz Péter és Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email