zsibvasar_erdmost

A szél sem fújta el az érdi zsibvásárt – videó

zsibvasar_erdmost

A szél sem fújta el az érdi zsibvásárt – videó

Rambo-tőr és feszület is vevőre várt a piacon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A viharos szél sem tántorította el az érdeklődőket, sokan eljöttek szombat délelőtt az Érdi Piacon megrendezett, idei első zsibvásárra. A standokon bizarr látvány fogadta az Érd Most stábját: az antik (hatású) feszület, a bánatos mackó és katonai tőr is az ócskás csendélet részét képezte– ám aki akart, edzőcipőt és rokkát is vásárolhatott.

Már több mint 35 éve árulunk, főként Budapesten. Érden tavaly dolgoztunk először – mondja lapunknak a férjével dolgozó Tóth Zsuzsa. Bár az időjárás nem kedvez a piacozásnak, náluk mégis nagy volt a forgalom, Zsuzsa szerint azért, mert ők valódi bolhapiaci árut kínálnak: vagy harminc vevőjük volt, akik a cukrászati habüsttől a hentesbárdig mindent vittek. Pultjuk dísze, egy közel százéves rézcsillár azonban még vevőre várt beszélgetésünk idején.

A diósdi Szendrei András szenvedélyes régiséggyűjtőből vált eladóvá. A feleségem néha noszogat, hogy szabaduljunk meg egy-két tárgytól, ha már túl sokat vittem haza – mondja nevetve. András a napokban Érd Most-on olvasott a még csak meghirdetett zsibvásárról, és azonnal jelentkezett is a szervezőknél.

Kínálatából főként egy Osztrák-Magyar Monarchia korabeli sorszámos katonai műszert említ büszkén, melynek rendeltetését ő maga sem ismeri pontosan, de árul art deco-csillárt, szovjet varrógépet és egy rózsafából készített kormánykereket is, melynek értékét legalább ötvenezer forintra saccolja.

Érden először 2022-ben rendeztek zsibvásárt, rögtön hármat is. Az esemény nagyon népszerűnek bizonyult, a bolhapiacokon közel ötven árus kínálta tömérdek portékáját.  Ugyanakkor mindent azért nem szabad kitenni a ponyvára. Például nem szabad élelmiszert, illetve élemiszer jellegű termékeket, gyógyászati és vegyipar készítményeket értékesíteni, tilos a lőfegyverrel és pirotechnikai eszközökkel való kereskedés is.

Kép/szöveg: Koncz Tamás, Videó: Bredák Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email