bács2

Jogerős: Bács István rokona a saját sógorának

bács2

Jogerős: Bács István rokona a saját sógorának

A volt érdi fideszes alpolgármester a saját rokonával bizniszelt közpénzen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Móricz Zsigmond segítségével jogerősen pert nyertünk Érd fideszes volt alpolgármestere ellen” címmel jelent meg egy cikk ma az Átlátszó-n.

A közéleti oknyomozó írásairól ismert Átlátszó.hu nevű portálon már évek óta jelennek meg cikkek gyanús érdi közbeszerzési eljárásokról, melyeknek állandó szereplője a város egykori fideszes alpolgármestere, Bács István.

A cikkek a Bács alpolgármesterségének ideje alatt meghirdetett közbeszerzések és az ezeken nyertes kivitelező cég összefonódásait tárták az olvasók elé. Főként arra helyezve a hangsúlyt, hogy a politikus rokonságban áll az építőipari vállalkozás (General-Invest Bau Kft.) tulajdonosi körével.

Konkrétan a cégvezető testvére még 2015-ben feleségül vette Bács húgát, amivel a volt alpolgármester sógora lett.

Bács István az Átlátszó cikksorozatának egyik tavaly júliusi fejezete után gondolta úgy, hogy helyreigazítási kérelmet küld a lapnak, arra hivatkozva, hogy ő nem rokona a General-Invest Bau Kft. tulajdonosának. Azonban az online újság nem tett eleget ennek a kérésnek, ezért Bács a bírósághoz fordult.

A pert elsőfokon meg is nyerte, viszont a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, – többek közt Móricz Zsigmond klasszikus regényét, a Rokonok-at is felidézve – már az Átlátszónak adott igazat. Vagyis, ahogy a lap fogalmaz:

….mostmár jogerősen is kimondhatjuk, hogy a volt érdi fideszes alpolgármester rokona az óvodaépítési közbeszerzéseken taroló cég tulajdonosának.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email