erdimento_230301.jpg

Boldog születésnapot, érdi mentősök! – videó

erdimento_230301.jpg

Boldog születésnapot, érdi mentősök! – videó

Negyvenéves az érdi mentőállomás. Falusi Ferenc helytörténeti kutató tortával lepte meg a mentősöket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Negyven éve adták át ünnepélyes keretek közt a széles társadalmi összefogással megépített érdi mentőállomást. Ebből az alkalomból az ötletgazda Falusi Ferenc – aki a viszontagságos szervezőmunkából is keményen kivette a részét – egy tortával lepte meg a mentősöket. Elkísérte őt Miskolczi Katalin is, aki annak idején a társadalmi munka szervezésével foglalkozott.

A mentőállomás 1983-ban és most (a fekete-fehér képeket Falusi Ferenctől kaptuk, fotós: Hancsovszki János)

 

„1980-ban meghalt egy kislány, mert Budapestről nem ért ki idejében a mentő. Felötlött bennem az, hogy az akkor 40 ezer lakost számláló Érden miért nincs mentőállomás” – idézte fel a kezdeteket Falusi Ferenc helytörténeti kutató. Mint mondta, a telket a tanács adta, az építkezésre társadalmi összefogással összegyűjtöttek ötmillió forintot, és ugyanennyit adott hozzá a megye is.

 

 

Az épületet 1983. március 1-jén ünnepélyes keretek között adták át, még egy miniszter is jelen volt.  Falusi Ferencnek megvannak a fotók is a jeles eseményről: többszáz ember volt jelen Ezeket az ünnepi pillanatokat szeretnék majd felidézni egy júniusi nagy ünnepségen, emléktábla-avatással egybekötve.

 

 

De a június még messze van, és hogy ne csak az évfordulót ünnepeljék meg, hanem magát a jeles napot is, Falusi Ferencék finom csokitortát hoztak a mentősöknek.  Sajnos, ők épp egy beteghez vonultak ki, nem lehettek ott, amikor a – stílszerűen mentőautóval díszített – torta megérkezett.

 

 

Mivel a sütemény meglepetés volt, nagy lehetett az öröm a mentősök társalgójában, amikor visszatértek az állomásra.

 

Fotó: FF - Hancsovszki János, belső fotók: Ádám Katalin, borítókép: Bredák Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email