termeloiboltFB_230227

Fényes sikert aratott Érden az új termelői piac

termeloiboltFB_230227

Fényes sikert aratott Érden az új termelői piac

Parkvárosban az első szombat kiemelkedően jó volt, március 4-én még több termelő árulja majd a portékáját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Termelői piac nyílt szombaton Parkvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út 117-119 szám alatt. A kistermelők tejtermékekkel, szörpökkel és lekvárokkal, savanyúsággal, borral, sós és édes aprósüteményekkel, gombával, mézzel és rétessel, valamint pékáruval várták a vásárlókat. Aki megéhezett, pecsenyét vagy lángost falatozhatott. A piacot az Arkoza Stage üzemelteti – ő az ötletgazda is -, a szervezést Lukácsi Krisztina vállalta, aki nyáron ugyanitt rendezte a Parkvárosi Sörpikniket.

 

„A parkvárosiaknak nagy szükségük volt már egy saját piacra. Az itt élőknek annyi időbe telik lejutni Ófaluba, hogy inkább elautóznak egy közeli település piacára. Így jött az ötlet. Mikor az egyik helyi Facebook csoportban a településrész megnevezése nélkül közzétettem, hogy termelőket keresünk, rengetegen kérték: Parkvárosban legyen a piac” – magyarázta az ÉrdMostnak Lukácsi Krisztina.

Az ötlet fényesen bevált, reggel nyolctól folyamatosan érkeztek a nézelődők, és nem távoztak üres kézzel…

„Nem tudtuk, mennyire lesz sikeres a kezdeményezés, ezért csupán két szombatra jelentettük be a piacot, de szeretnénk folytatni” – folytatta Krisztina, aki külön örült annak, hogy az érkezők zöme gyalog jött.

 

„Az első szombaton tizenketten árulták a portékáikat. Ez egy helyi termelői piac, ami azt jelenti, hogy kereskedő itt nem árulhat, csak termelő. Emiatt nincs zöldségesünk, de keressük, mert nagy rá az igény. Sajnos, februárban ez nem egyszerű… Szerencsére nemcsak a vásárlók, hanem a termelők is nagyon érdeklődnek a lehetőség iránt, és most még többen jönnek majd árusítani, mint múlt szombaton” – ígérte a szervező.

A piac egy négyszázötven négyzetméteres magánterületen működik. Mivel nagy az érdeklődés a termelők és a vevők oldaláról is, a helyszínt valószínűleg kinövik majd.

Bővebb információk a termelői piac közösségi oldalán.

Fotók: Parkvárosi Termelői Piac/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email