teltabornok_230223

Elkergetik Tél kapitányt az érdiek, pénteken indul a fogócska

teltabornok_230223

Elkergetik Tél kapitányt az érdiek, pénteken indul a fogócska

Pénteken 18 órától családi farsangra várnak mindenkit a Fundoklia térre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hogyan kell elkergetni a telet? Hát hangoskodással, alakoskodással, szalmabábu-égetéssel, ahogy mondjuk Mohácson teszik évről évre.  A télkergetésnek ott már régi hagyománya van, de Érden is meghonosíthatunk hasonlót, ha részt veszünk az Érdnyugat Egyesület farsangján.
A rendezvényt a Fundoklia térre szervezik, február 24-én, azaz csütörtökön 18 órától. A farsang jelmezes, hangos családi sétával indul, majd a felvonulás végén szalmabábut égetnek és jól megkergetik Tél Kapitányt, hogy magával vigye a hideget.
Tél Kapitányt egy önkéntes személyesíti majd meg, így a kergetőzés valódi lesz – mondta el a Bundáskenyérnek Fejes Rita (Érdnyugat Egyesület)Hozzátette: az egyesület az általa szervezett Márton-napi felvonulások mintájára rendezi meg ezt az eseményt – az őszi séta nagyon népszerű, több százan szoktak részt venni rajta.
Most is finomságokkal, programokkal készülnek az Érdnyugat Egyesület tagjai: lesz tea, fánk és zenés mulatság (DJ Dórival). Amit a jelenlévőknek kell hozniuk, az a jókedv, a jelmez, az álarc, a hangoskodásra alkalmas zeneszerszám. Vagyis kereplőt, dobot, csörgőt vagy dudát. És saját bögre a teához – és örömmel fogadják a házi süteményeket is.
Találkozó a műanyag körforgalomnál, a télűzők innen a Szigetvári, Szendrői, Kalotaszegi utcákon haladnak majd. A télűző farsang este nyolcig tart majd.
A rendezvény eseményoldalát itt találják, a részletekről pedig hallgassák meg Fejes Ritát:

Fotó: Érdnyugat Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email