Érdi sikerek a nemzeti csapatokban

Érdi hokis sikerek Litvániában és Olaszországban

Érdi sikerek a nemzeti csapatokban

Érdi hokis sikerek Litvániában és Olaszországban

A Kárpáti Farkasok öt jégkorongozója nemzeti színekben lépett a jégre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négy nemzeti csapatba öt jégkorongozót és egy edzőt adott a Kárpáti Farkasok jégkorongklub. Az U16-osok második, az U15-ösök harmadik helyen zárták saját felkészülési tornájukat.

Tóth Flórián és Gyenes Dávid kapusedző is elutazott a 15 év alatti magyar válogatottal az olaszországi Fondó településre, ahol három mérkőzést játszottak az érdiek. Végül egy győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen zárt a piros-fehér-zöld együttes.

U15-ös felkészülési torna, Fondo, Olaszország
Ausztria – Magyarország 4-1
Olaszország – Magyarország 1-4
Szlovénia – Magyarország 3-1

„Örültem, hogy ismét számítottak rám a válogatottban. Az első meccsen Ausztria ellen léptünk pályára, amin sajnos kikaptunk. A második mérkőzésen Olaszország ellen játszottunk, amit sikerült megnyernünk, és két gólt is szereztem. Az utolsó, Szlovénia elleni meccset sajnos elvesztettük, de pörgős, élvezetes játék volt. Bízom benne, hogy legközelebb is szükség lesz rám” – nyilatkozta Tóth Flórián.

Előbbi korosztály eredményét megfejelve második helyen zárta az U16-os magyar nemzeti csapat a Litvániában megtartott nemzetközi tornát. A Balázs Előddel és Polgár Lázárral felálló gárda legyőzte az olaszokat és a házigazdákat és csupán a lengyelekkel szemben maradt alul.

U16-os felkészülési torna, Kaunas, Litvánia
Magyarország – Lengyelország 2-5
Magyarország – Olaszország 2-1
Magyarország – Litvánia 4-3

„Kemény meccsek voltak. A lengyelek voltak azok, akik megfogtak minket, de legalább elhoztuk a második helyet” – értékelt Balázs Előd.

Polgár Lázár nagyon boldog volt, hogy ismét bekerült a keretbe.

„Három meccset játszottunk, abból kettőt megnyertünk, így másodikak lettünk. Izgalomban dús és gyors mérkőzések voltak, amiket nagyon élveztem. A hét végére pedig egy nagyon jó közösség alakult ki csapaton belül” – újságolta Polgár Lázár.

A női mezőnyben itthoni torna várt az U16-os válogatottra. A két győzelmet és egy vereséget elérő csapatban Sághy Lara képviselte a Kárpáti Farkasokat.

Női U16-os torna, Tüskecsarnok, Budapest
Magyarország – Franciaország 4-0
Magyarország – Franciaország 3-1
Magyarország – Franciaország 1-3

„Nagyon jól éreztem magam. Hétfőn, kedden és szerdán edzéseken vettünk részt, száraz és jeges tréningeken is, amik arra szolgáltak, hogy felkészüljünk a franciák elleni mérkőzésekre. Szerda este megnéztük a felnőtt válogatott összecsapását az Öt Nemzet Tornáján, ahol sikerült a mieinknek győzelmet aratniuk. Mi a franciák elleni mérkőzéseink először négy góllal nyertünk, majd másnap is győztünk, vasárnap viszont sajnos kikaptunk – osztotta meg tapasztalatait Sághy Lara.

Az U17-es válogatottban Léhi Kristóf volt érintett az érdi egyesület részéről. A magyar csapat Lengyelországba utazott, ahol az U18-as ellenfelek ellen lépett jégre.

U17-es nemzetközi torna, Bytom, Lengyelország
Magyarország-Észtország 0-8
Magyarország-Litvánia 4-5 (hosszabbítás után)
Magyarország-Lengyelország 0-3

„Nagyon sok mindent tanultam az összetartáson, amiket a meccseken tudtam alkalmazni. Úgy érzem, ezeket a Kárpáti Farkasoknál is hasznosíthatom” – árulta el Léhi Kristóf.

Az U17-es csapatba behívták Kuminka Zsombort is, de betegsége miatt nem tudott részt venni a lengyelországi, nemzetközi felkészülési tornán.

Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email