20230208_105646_2_2_2

Végtelen tolerancia a hosszú házasság titka

20230208_105646_2_2_2

Végtelen tolerancia a hosszú házasság titka

Antal és Ili csodálatos története nyert az Érd FM 101.3 Valentin-napi játékán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd FM 101.3 még február elején hirdette meg játékát Valentin-nap alkalmából. Aki úgy érezte, hogy megismerkedésének története különleges, elküldhette a romantikus sztorit a szerkesztőség címére. Sokan osztották meg a történetüket, közülük azonban Antal és Ili vitte el a főnyereményt, hiszen nem mindennapi az, ahogy egymásra találtak 53 évvel ezelőtt.

Megismerkedésük történetét személyesen is elmesélték az Érd FM 101.3 népszerű reggeli műsorában, a Bundáskenyérben. A vendégek nem érkeztek üres kézzel, Ölvedi Rékának és Gárdos Attilának stílusosan bundáskenyérrel kedveskedett a házaspár, akik még ma is szívesen idézik fel azt, ahogy egymásra találtak.

1968 tavaszán húsvét tájékán Ili egyik barátnője megbeszélt egy randit a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe, de betegsége miatt nem tudott elmenni. A randit nem mondta le, hanem megkérte Ilit, hogy menjen el helyette.

Viccesnek találtam az ötletet, Szép utcai lány voltam, a múzeumkert pedig egy ugrásra volt tőlünk, gondoltam mért ne, így elmentem a találkozóra

– mesélte Ili.

Iliben felmerült a kérdés, hogy hogyan fogja felismerni a fiút. A barátnője csak annyit mondott neki, hogy előbb-utóbb eltűnik a tömeg és akkor tudni fogjátok, mert szinte csak egyedül lesztek a helyszínen. Ez így is törént, de a csavar csak ezután következett.

A fiú sem az volt akinek ott kellett volna lennie, hiszen Nándi szintén betegségre hivatkozva kihagyta a randit és maga helyett küldte Antalt, aki egy Ili barátnőjéről készült  fényképpel állt a kezében a bejáratnál a múzeum lépcsőjén

– folytatta a történetet a házaspár.

Végül megszólították egymást és kiderült az igazság, de szimpatikusak voltak egymásnak. Mivel szép idő volt aznap, így azon tanakodtak, hogy sétáljanak-e, de végül úgy döntöttek, hogy bemennek a múzeumba megnézni a kiállítást.

Mindennek már 53 éve és azóta is jóban-rosszban együtt vannak. Két gyermekük van, most született meg az első unokájuk és az ötvenedik házassági évfordulójukon pedig ismét kimondták egymásnak a boldogító igent.

A Bundáskenyér című reggeli műsorban készült beszélgetést itt hallgathatják meg:

Az Érd FM 101.3 Valentin-napi játékának lezárásaként Antal és Ili a minap  Ölvedi Rékától vehették át a főnyereményt: a Festal Étterem és Hennessy Club, illetve Schott Réka Floral Design felajánlott ajándékait.

Fotó: Fortepan / Chuckyeager tumblr

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email