Az érdi Bácskai Sára Luca világkupa-ezüstöt nyert

Szépen csillogott az érdi ezüstérem a világkupán

Az érdi Bácskai Sára Luca világkupa-ezüstöt nyert

Szépen csillogott az érdi ezüstérem a világkupán

Az Európa-bajnokság után világkupa-állomáson nyert ezüstérmet Bácskai Sára Luca gyorskorcsolyázó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újfent remek hétvégét tudhat maga mögött Bácskai Sára Luca magyar válogatott rövidpályás gyorskorcsolyázó. Az érdi kiválóság a hollandiai Dordrechtben rendezett világkupán váltóban végzett a dobogó második fokán. Bácskai Jászapáti Petrával, Kónya Zsófiával, Somodi Majával és Sziliczei-Német Rebekával kiegészülve 3000 méteren érte el ezt a remek eredményt, 4:15.134-es idővel.

„A döntőbe jutáshoz kellett egy kis szerencse, bár nem tudjuk mi lett volna a vége, hiszen a hollandok elestek az elődöntőben, így mindenki fellélegzett picit, és inkább a biztosra mentünk. Szerintem azért is tudjuk igazán megélni ezt a sikert, mert a fináléban magunknak köszönhettünk mindent. Kevés hibával korcsolyáztunk, mindannyian ugyanazt akartuk és ez meg is mutatkozott a végelszámolásnál” – nyilatkozta Bácskai Sára Luca az ÉrdMost.hu-nak.

A magyar váltó a fináléban Kínát és Olaszországot megelőzve, Kanada mögött ért célba.

„Kanadával szerintem nem számoltunk. Van egy-két csapat, amelyik egyértelműen erősebb nálunk, így nem feltétlen a velük folytatott harc volt a cél. A kínaiakkal és az olaszokkal már hasonló szinten korcsolyázunk, ezért is volt ilyen izgalmas számunkra” – folytatta a sportolónő, akivel hosszabb beszélgetés olvasható a kedden megjelenő Érdi Újságban.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Major Dominik, Nógrádi Bence, Sziliczei-Német Rebeka, Talabos Attila, Tiborcz Dániel alkotta mix váltó hetedikként végzett a hollandiai világkupa-viadalon. Egyéniben Bácskai tizenkilencedik lett 1000 méteren, és a huszonegyedik helyen végzett 500-on.

(A borítóképen Bácskai Sára Luca a jobbszélső)

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email