people-2603521_1920

A nap női kérdése: mit vegyek fel? – a hormonnaptár elárulja

people-2603521_1920

A nap női kérdése: mit vegyek fel? – a hormonnaptár elárulja

Szigorúan a hormonok felől nézve a nő az űrhajó, a férfi a talicska.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kaptunk néhány egyszerű és jól kezelhető használati utasítást a férfi és a női természet és viselkedés megértéséhez a Bundáskenyér ma reggeli vendégeitől. Schillinger Zsuzsanna fejlesztő pedagógus, coach azokról beszélt, akiknek munkaidejét jelentős részben az teszi ki, hogy emberekkel kommunikálnak, ilyenformán életük nagyrészt abból áll, hogy feszültséget vezetnek le, problémát kezelnek. Ilyen lehet akár egy ügyfélszolgálati munkatárs is, de jellemzően a tanár, a nővér, az orvos, a szociális gondozó.

Ők sajnos – ellentétben a pszichológussal – magukra vannak utalva a hivatásukhoz kapcsolódó kihívások kezelésében, mivel a képzésük során nem kapnak segítséget ahhoz, hogy a kellő önismeretet elsajátítsák. Jó esetben saját kín-keserves tapasztalataik alapján tesznek szert pszichológiai jártasságra – vagy nem.

Kovács Eleonóra természetgyógyász, funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly tanácsadó a férfi és női hormonciklust veti össze, megállapítva, hogy előbbié – szerencsére – jóval egyszerűbb: épp amilyen a talicska bonyolultsága az űrhajóhoz képest. A szakértő szerint vannak öntudatlan folyamatok, amelyek a tudatalattit működtetik a nőben, és ez szorosan összefügg a hormonegyensúllyal – meg olyan apróságokkal, hogy ma kékben, pirosban vagy barnában szeretne pompázni.

A nő pszichéjét, érzelmi működését ugyanis hol a tesztoszteron, hol az ösztrogén, hol a progeszteron határozza meg, ilyenformán folytonosan hatás alatt áll, fejtegeti Kovács Eleonóra. Mivel az említett hormonok egymással ellentétes testi-lelki folyamatokat indítanak el, a nő az olyan, hogy ma kenyérre lehet kenni, holnap meg az idegeiden táncol.

Áhá – vették a lapot a műsorvezetők -, szóval ez azért van, mert a hormonjai erre predesztinálják?! Erre való a tudatosság, tudtuk meg a szakértőtől: az a nő, aki segítő szakmában tevékenykedik, és nincs tisztában azzal, hogy őt éppen mely hormonja befolyásolja, és utat enged a benne tomboló hormonoknak, átviszi azt a befolyást, ami benne is disszonanciát okoz.

Szerencsére – szigorúan endokrinológiai szempontból – a férfi működése talicska-bonyolultságú (az űrhajóéhoz képest). Ha pedig a saját egyszerű hormonjain túl még a női hormonnaptárt is ismeri, és munka- vagy szerelmi partnere szeszélyességét a helyén tudja kezelni, helyreáll a béke a világegyetemben. Végre egy jó recept férfi és nő megértéséhez – hallgassák meg a Bundáskenyér adásában egy jó délutáni/esti tea mellett!

Érd FM; Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email