wind-g1c80ef7f4_1920

Vasárnap estig durva szélviharra kell számítani

wind-g1c80ef7f4_1920

Vasárnap estig durva szélviharra kell számítani

A Duna vonalának környezetében akár a 100 km/h-t meghaladó szélrohamok is lehetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap éjfélig érvényes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, a jelenleg is tapasztalható szélviharokkal kapcsolatban.

Mint írják, szombaton tovább erősödik az északnyugati, északi szél, napközben az országban sok helyen várható 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Heves, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony, Vértes), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

A késő délutáni, esti óráktól mindenütt jelentősen veszít a szél az erejéből, de továbbra is nagy területen erős, vagy viharos közeli marad (a hegyekben még este is 70 km/h fölötti széllökések várhatók). Vasárnap a maihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk.

Forrás: met.hu

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email