csozikbundas_230201

„Ezt a fűtési szezont átvészeljük” – Videó

csozikbundas_230201

„Ezt a fűtési szezont átvészeljük” – Videó

Aszfaltozás, költségvetés, LED-csereprogram - többek közt ezekről a témákról beszélt Csőzik László polgármester a Bundáskenyérben február 1-jén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Bundáskenyér két műsorvezetője, Ölvedi Réka és Gárdos Attila a város jelenlegi anyagi helyzetéről, a várható kilátásokról és a jövő évi költségvetésről, a LED-csereprogramról és az aszfaltozásról kérdezte a városvezetőt. Természetesen a hallgatók is feltehették kérdéseiket.

Folytatódhat a LED-csereprogram

Csőzik László elmondta: a jelenlegi projekt a finisébe érkezett, most csomagolják az izzókat, amelyeket hamarosan kiosztanak.  Várhatóan tavasszal folytatni tudják az akciót, így aki lemaradt, tud majd jelentkezni.

Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen ezek az izzók nagyon drágák. Az első körben kétezren jelentkeztek, és a visszajelzések alapján még mintegy ezren élnének a lehetőséggel, ha ismét meghirdetnék – jegyezte meg.

„Ezt a fűtési szezont átvészeljük”

Túléli-e a város a telet, az emelkedő enerigaárakat? Csőzik László hangsúlyozta:

„Kimondható, hogy biztonságban vagyunk:  a gáz ára Európában lejtmenetben van, és ha nem is tért vissza a 10-20 eurós szinthez, 50 körül van, és ez jelentős változás. A kormány belátta, hogy nem megy segítség nélkül, Érd 265 millió forintot kapott a többletrezsi finanszírozására.”

„Az a pénz, amit most kaptunk, arra biztos elég, hogy ezt a fűtési szezont átvészeljük, hogy mi lesz 2023 novemberétől, azt még nem tudni.”

Csőzik László elmondta azt is: az Érd Aréna uszodája bekerült az uszodamentő programba, és ennek farvizén az Aréna is tud működni. Ugyanakkor az még kérdéses, hogy a város másik két uszodáját megnyissák-e. A Gárdonyinál modernizálni kellene a ponyvás tetőszerkezetet és a légbefúvásos technológiát.

2023-as költségvetés: vakrepülésben vagyunk

Sötét szobában tapogatjuk ki a tárgyakat – fogalmazott Csőzik László. Mint mondta, egyik település sem lát ma előre.

„Örülünk minden pozitív változásnak, de a negatív információ is értékesebbé válik egy olyan korszakban, amikor lehetetlen előre tervezni. Iszonyú nehéz a költségvetést összerakni, mert minden paraméter bizonytalan. Sem a bevételek összegét, sem a támogatást nem tudjuk előre.”

Folytatódik az aszfaltozás

A nehéz anyagi, gazdasági helyzet és az alapanyagok drágulása ellenére sem állt le a városi aszfaltozási program. Eddig ötven utcát aszfaltoztak le.

A Modern Városok Program keretében újraaszfaltozzák a Molnár utcát. Új kopóréteget kap, és több helyen a pályaszerkezetet is cserélik.

Ezt követően indul a Sóskúti – Fűtő – Szovátai kereszteződés felújítása. Lámpás kereszteződés épül ki, új buszöböllel, gyalogátkelőkkel, parkolókkal.

Majd egy kisebb csomópontépítés jön a Tárnoki úton: Csaba-Ürmös-Tárnoki kereszteződés átalakítása következik: itt lámpa irányítja majd a forgalmat.

A Nagy Lajos utcából hátralévő 250 méteres szakasz is megépül. A ciklus végéig még körülbelül harminc utcát szeretne leaszfaltoztatni a város, hogy a nagy forgalmú porzó utak mindegyike szilárd burkolatú legyen.

Csőzik László lakossági kérdésre elmondta azt is: Ófaluban vagy a Júlia, vagy a Judit utca aszfaltburkolatot kap az idén, elképzelhető, hogy a döntést internetes lakossági szavazással is megtámogatják.

Hogy mi mindenről beszélt még Csőzik László a Bundáskenyérben, megtudhatják alábbi videónkból:

Fotó: Ölvedi Réka, Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email