computer-ged297ce3d_1920

Csalók leselkednek a díjfizetőkre

computer-ged297ce3d_1920

Csalók leselkednek a díjfizetőkre

Adathalász e-maileket küldenek ismeretlenek a Díjnet Zrt. nevében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek, jellemzően  a „djnet@nakanochiharu.com e-mail címről – hívja fel a figyelmet a szolgáltató cég.

A csalók az e-mailben a Díjnettől érkező visszatérítésre („REFUND”) hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy „Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintva lépjenek be. A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg, így megtévesztő lehet.

„Kérjük, hogy ezt a linket NE nyissa meg, illetve NE adja meg se bejelentkezési adatait, sem bankkártya adatait!”

– hangsúlyozzák a közleményben.

Honnan ismerhető fel az adathalász e-mail?

  • Mindig ellenőrizze az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail címről küldik. Ezzel szemben a Díjnet Zrt. levelei mindig „@dijnet.hu” végződésű e-mail címről érkeznek.
  • Az adathalász e-mailekben gyakoriak a helyesírási hibák, magyartalan mondatok és idegen szavak. A Díjnet által küldött tájékoztató e-maileket a cég mindig a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint fogalmazza meg.
  • Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgálja meg a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig a www.dijnet.hu/ -val kezdődik, egyéb esetben a linket ne nyissa meg.

Amennyiben valaki gyanús e-mailt kap a Díjnet nevében, és bizonytalan a valódiságában, akkor az info@dijnet.hu e-mail címen tudja jelezni a szolgáltató cég felé.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email