Ismét harcba indul Zsuzsi, az érdi paralimpikon

Ismét harcba indul Zsuzsi, az érdi paralimpikon

Krajnyák Zsuzsanna majdnem egy év kihagyás után ismét indul a paralimpiai kvalifikációért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ-, Európa- és magyar bajnok érdi kerekesszékes vívót két világkupán és egy kontinenstornán szerzett érmek után, 2023. januárjában az M4 Sport – Év Sportolója Gálán is díjazták.

Érd büszkesége még a koronavírus járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói paralimpiai játékokon sérült meg. Súlyos kéz- és könyöksérülése közel egy esztendőnyi kihagyásra kényszerítette.

Krajnyák Zsuzsanna nyerte a világkupa-sorozat pisai versenyét.

„Az orvos még júliusban jelezte, hogy valószínűleg már soha nem lesz százszázalékos a kezem. Próbáltunk mindent megtenni, hogy mielőbb visszatérhessek. Volt gipsz rajta, kaptam gyulladáscsökkentőt, jártam fizioterápiára és masszőrhöz is” — árulta el az ÉrdMostnak Krajnyák Zsuzsi, a Törekvés SE sportolója. Aki szeptemberben sikeresen visszatért a pástra az olaszországi Pisában rendeztek világkupa-viadalon.

„Mondhatom, hogy nagyon jól sikerült a verseny, hiszen tőr egyéniben sikerült megnyernem a tornát, csapattal pedig ezüstérmesek lettünk. Ugyan a paralimpiai kvalifikációba ez még nem számított bele, de ranglista pontokat itt is lehetett gyűjteni. Az én lelkemnek óriási megnyugvást adott ez a siker. Egyrészt azért, hogy van még keresnivalóm a legmagasabb szinten, másrészt pedig azért, hogy fel tudtam állni ebből a hosszú sérülésből” — büszkélkedett méltán az érdi sportoló.

krajnyakzsuzsanna_kerekesszekesvivas_201214_hunfencing_fb

Másfél hónappal később a hivatalos selejtezősorozat is megkezdődött Krajnyák számára. A 2024. évi párizsi paralimpiára először a hazai rendezésű, egri világkupán lehetett pontokat szerezni, ahol a legjobb eredményt tőr csapatversenyben érte el, társaival aranyérmet nyertek.

A novemberi, szezonnyitó egri világkupa-állomás után újabb kiemelt megmérettetés várt decemberben Krajnyák Zsuzsannára, hiszen a lengyel fővárosban, Varsóban rendezték a sportág Európa-bajnokságát. Krajnyák Zsuzsi végül három éremmel zárta a kontinenstornát.

A 44 esztendős sportolónő 2023-ban sem lassít, hiszen egyértelmű célja a 2024. évi párizsi ötkarikás játékok után rendezendő paralimpián való részvétel. Ennek érdekében a hónap második felében az Amerikai Egyesült Államokban versenyzett az újabb sikerekért, ahol egyéni tőr bronzéremmel zárt az „A” sérültségi kategóriában.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email