gázóra

Márciustól szeptemberig fix áron jöhet a gáz

gázóra

Márciustól szeptemberig fix áron jöhet a gáz

Érd polgármestere és a MOSZ még ősszel javasolta az ársapkát a gázra, kérdés, hogyan valósul meg ez a gyakorlatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kormány lehetőséget teremt arra, hogy az állami és önkormányzati intézmények márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől – írja a 24. hu, az Energiaügyi Minisztérium péntek esti közleményére hivatkozva.

A friss kormányrendeletben megnyitott lehetőséggel költségvetési szervek, helyi és nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik, állami és önkormányzati gazdasági társaságok és egyházak élhetnek. A fixált árakra átállni kívánóknak nyilatkozniuk kell a földgázkereskedőjük felé arról, hogy a jogosultságuk fennáll, és igénybe veszik a módosított elszámolást. A nyilatkozatot az intézmény földgázkereskedője által e célra biztosított elektronikus felületen lehet benyújtani 5 munkanapon keresztül, egészen 2023. január 27-én éjfélig – írja a 24.hu.

A több mint 300 települést magába foglaló Magyar Önkormányzatok Szövetsége még októberben támogatta Csőzik László polgármester javaslatát, amely szerint az önkormányzatok kérik a kormánytól az ársapka bevezetését. „Ez azt jelenti, hogy benzinárhoz hasonlóan az önkormányzatoknak eladott áram és gáz esetében is árstopot kellene megállapítani 2023 áprilisáig. Az intézkedés fedezeteként az önkormányzatoktól elvont adóbevételek is szolgálhatnak, hiszen csak Érdtől legalább 3-3,5 milliárd forintot vettek el 2020 óta” -írta akkor Érd polgármestere.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email