tarnok_tabla_220320

Nyárra fényesebb lesz Tárnok

tarnok_tabla_220320

Nyárra fényesebb lesz Tárnok

A nehézségek ellenére sikeres volt Tárnok számára a tavalyi év. A polgármester szerint ez idén sem lesz másképp.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tárnok nagyközség 2023-ban négy kiemelt beruházást tervez – tájékoztatta az Érd FM 101.3-at Lukács László polgármester. Az egyik legfontosabb fejlesztés a Tárnoki Egészségházat érinti, amelynek köszönheteően teljes energetikai korszerűsítés hajtanak végre az intézményben. Erre még tavaly tavasszal pályázott az önkormányzat, ősszel hirdettek eredményt.  A polgármester elmondta, hogy 400 millió forintot nyert a település, így hamarosan kezdődhetnek a munkálatok is.

A teljes energetikai felújítást meg tudjuk valósítani ebből az összegből. Napelemeket telepítünk, az eddigi gázfűtést hőszivattyús megoldással váltjuk ki, így megújuló energia felhasználásval működik majd az egészségház világítása és fűtése is, amely jelentős mértékű megtakarítást jelent a jövőben

– hangsúlyozta Lukács László.

Az energetikai korszerűsítés másik alapköve a közvilágítás teljes felújítása, amelynek köszönhetően a településen korszerű ledes lámpatesteket telepítenek. A munkálatok nyárra befejeződnek, erre 150 millió forint hitelt vett fel az önkormányzat.

kozvilagitas_da_03

A település úthálózatát is folyamatosan fejlesztik. Tavaly például 150 milló forint kormányzati támogatásból sikerült leaszfaltozni huszonkét utcát Tárnokon. Épül és valószínűleg őszre befejezik a Vadlúd utcai körforgalom építését is, amely jelentős közlekedésbiztonsági fejlesztést jelent a térségben élőknek.

Ezenkívül a kerékpárút-hálózat is megújul. A polgármester elmondta, hogy erre a fejlesztésre pályázaton nyertek 300 millió forintot. Jelenleg a tervezés folyamatban van, de a kivetelezésre sem kell már sokat várni.

Ez azért is fontos nekünk, mert a készüló kerékpárút jócskán megkönnyíti majd a kijutást a vasútállomásra Tárnok szinte minden pontjáról. Nem elhanyagolható az sem, hogy mindezt bekötjük az országos hálózatba is, így közvetlen kerékpárút lesz a település és a Balaton között

– tájékoztatott a polgármester.

A teleplés vezetője a pályázati sikerek mellett kitért a kormánytól kapott rezsitámogatásra is, amellyel viszonylag elégedettek. Bár az összeg kicsivel több mint a harmada annak, ami a tárgyalás alapját képező dokumentumban szerepelt, de a polgármester szerint a megítélt 81 millió forint elég lehet a többletkiadásokra. Bíznak az energiaárak csökkenésében, valamint további megtakarításokat terveznek és keresik a lehetőségeket a pluszbevételekre.

Az Érd FM 101.3-on készült teljes interjú meghallgatható itt:

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email