Életműdíjjal ismerték el Tar Mihály munkásságát

Fél évszázados munkáját ismerték el az érdi sportvezetőnek.

Rangos elismerésben részesült Tar Mihály, az Érdi Spartacus SC elnöke az ünnepi időszak alatt. A sportvezető a Magyar Birkózók Szövetsége életműdíját vehette át a két év kihagyás után megtartott birkózókarácsonyon, a budapesti Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

„Ötven év eltelt ezen a pályán, ami nem volt nagyon könnyű, de annyira nehéz sem. Ha összeszámoljuk, hány eltöltött hétvége, verseny, edzés, tábor, utazás volt ez idő alatt, két emberöltőnyi idő is kijönne belőle. Ez egy élet munkája. Itt Érden egy összetartó birkózócsalád alakult ki. Kitartó, hosszútávra tervező munkával minden nehéz időszakot túléltünk és fennmaradtunk. Javaslom minden edző kollégának, hogy próbálja meg ezt követni, hogy igyekezzen egy adott helyen maradandót alkotni” – nyilatkozta az életműdíjjal kitüntetett Tar Mihály.

Tar Mihály és az érdi birkózás közös története 1973 óta íródik, amikor a Budapesti Spartacus SC helyi csoportjához került a szakember. Később önállósodott a közösség, ami napjainkban Érdi Spartacus Sport Club-ként működik. A Misi bácsi vezetésével életre hívott Érd Kupa birkózó és szumóverseny már több mint négy évtizedes(!) múltra tekint vissza. A 90-es években az első női versenyeknek is Érd volt a házigazdája, mint ahogy az első nemzetközi gyermekversenyeknek ugyancsak az Érd Kupa adott otthont. Az Érdi Spartacus sportolói megannyi korosztályos és felnőtt érmes helyezést értek el a fél évszázados történelem során.

Tar Mihály a birkózás mellett a világjátékok égisze alá tartozó szumó sportágban is maradandót alkotott, helyi és szövetségi szinten egyaránt. Az érdi sportolók évről évre a magyar nemzeti csapat gerincét alkotják és számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek. Egyúttal Misi bácsi immáron két évtizede társelnökként vezeti a Magyar Sumo Szakszövetséget Ancsin László elnökkel.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink