pohardesszert1

ÉrdMost receptsorozat – pohárdesszert

pohardesszert1

ÉrdMost receptsorozat – pohárdesszert

Ha nem vagy konyhatündér, ezzel akkor is sikert aratsz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi az ön kedvenc receptje? Kérjük, küldje el nekünk fotókkal együtt a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu e-mailcímre, és megjelentetjük.

Mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös sajttorta pohárban.

A pohárdesszertnek rengeteg jó tulajdonsága van. Pikkpakk elkészül, látványos, tág teret ad a képzeletnek, mivelhogy ezerféleképpen variálható, ugyanakkor könnyű és mértékletességre ösztönöz, már ha nem készítünk belőle többet fejenként egy pohárnál.

Az alábbi mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös finomság pár perc alatt összedobható, úgyhogy akár egy váratlanul betoppanó vendéget is könnyen lehengerelhetünk vele.

 

A lényeg, hogy legyen otthon:

3-4 db babapiskóta

3-4 db keksz (jelen esetben Albert)

fél doboz Philadelphia krémsajt

1 dl tejszín

1 nagy kávéskanál mogyoróvaj (vagy egy maréknyi mogyoró, netán dió)

2-3 evőkanál juharszirup (persze lehet helyette cukrot vagy mézet is használni)

3 evőkanál kókuszreszelék

fél doboz (10-12 dkg) fagyasztott bogyós gyümölcs

Ebből a mennyiségből két pohárral készíthetünk, a következőképpen:

A piskótát, a kekszet és a mogyorókrémet aprítógépben ledaráljuk. Ez a morzsa – desszertszonátánk első, vivace tétele – a pohár aljára kerül, ujjnyi vastagon.

A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a krémsajthoz, juharsziruppal édesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ez a selymes krém alkotja szonátánk középső, largo tételét.

A gyümölcsöt – februárban ez leginkább fagyasztottat jelent – egy kevés juharsziruppal felhevítjük, majd rövid hűtés után ráöntjük a kókuszos rétegre. Allegro, ma non troppo.

Ha azonnal behabzsoljuk, akkor sem fogunk csalódni, de néhány órányi hűtős érlelés után azért sokkal intenzívebb az élmény.

A recept eredetileg a Gusto Magazinban jelent meg.

Szerző: Scheer Katalin, fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email