melegrekord

64 éves melegrekord dőlt meg karácsonykor Budapesten

melegrekord

64 éves melegrekord dőlt meg karácsonykor Budapesten

Tavaszias 13,2 fokot mértek, az előző rekord 1958-ból származik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden eddiginél melegebb volt karácsony a fővárosban: december 24-én egészen 13,1 Celsius fokig melegedett fel a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Lágymányos állomásán. Az előző rekordot 1958-van mérték, akkor az Istvánmező állomáson regisztráltak 12,5 Celsius fokot – tudatta Facebook-oldalán a szolgálat.

Az OMSZ előrejelzése szerint a szokatlanul meleg időjárás hétfőig is kitarthat. Hajnalban még felhős lesz az ég, és 0-7 fok között alakul a hőmérséklet – délelőttre azonban felszakadozik a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, csak az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján maradhat tartósan borult, párás az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 8 és 15, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 7 fok között várható.

Keddtől, egy dél felé tartó felhős-esős hidegfront kíséretében azonban már visszatérhet a hidegebb idő. Kedden főleg a délnyugati megyében várható zápor, eső, északkeleten, főleg a hegyekben hózápor is hullhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szerda éjjel pedig mínusz 7 és plusz két fok között alakulhat a hőmérséklet, míg a nappali csúcs 2 és 8 fok között várható.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email