20221215_105023

Bogaras rádiósainkkal bővült a rovarevők rendje

20221215_105023

Bogaras rádiósainkkal bővült a rovarevők rendje

A rovarevés, mint a gasztronómia extrémsportja, állítólag menő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár a magyar konyha alapanyagai közé egyelőre még nem törtek be az ízeltlábúak, unokáink marhapörkölt helyett talán már póklábmártással fogyasztják a tücsöklisztből készült házi nokedlit. A rovarevés ma még a gasztronómia extrémsportja, de a napi menü része lesz, amikor legelésző marhacsorda helyett a réten sáskahadak hegedülnek.

Az Érd FM 101.3 műsorvezetői  már megkezdték a felkészülést az átállásra: meghívtak a stúdióba egy bogárevő vendéget, aki hátha még Szabolcsot is képes lesz átállítani a pörköltről a csokis-fahéjas házi tücsökre. Azonban válogatósnak bizonyultak a mi kollégáink, például a ropogós szárnyak sem nyerték el a tetszésüket, de néhány előítélettel azért leszámoltak.

Kiderült például, hogy szinte bármit meg lehet enni – amitől meg nem halunk – csak fűszerezés és hőkezelés kérdése. És hogy a tücsök sokkal egészségesebb, mint a disznóhús, többek között azért, mert biorépa héjával táplálkozik (és nem moslékkal). Valamint, hogy a sáskát ugyan nem ennék meg, csak úgy, a la natur, na de a csirkehúst sem nyalogatjuk nyersen.

Egyikükeknek még az is kicsúszott a száján, hogy „Kimondottan finom!”

A továbbiakat hallgassák meg élőben:

Fotó: Érd FM 101.3

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email