Bár a magyar konyha alapanyagai közé egyelőre még nem törtek be az ízeltlábúak, unokáink marhapörkölt helyett talán már póklábmártással fogyasztják a tücsöklisztből készült házi nokedlit. A rovarevés ma még a gasztronómia extrémsportja, de a napi menü része lesz, amikor legelésző marhacsorda helyett a réten sáskahadak hegedülnek.
Az Érd FM 101.3 műsorvezetői már megkezdték a felkészülést az átállásra: meghívtak a stúdióba egy bogárevő vendéget, aki hátha még Szabolcsot is képes lesz átállítani a pörköltről a csokis-fahéjas házi tücsökre. Azonban válogatósnak bizonyultak a mi kollégáink, például a ropogós szárnyak sem nyerték el a tetszésüket, de néhány előítélettel azért leszámoltak.
Kiderült például, hogy szinte bármit meg lehet enni – amitől meg nem halunk – csak fűszerezés és hőkezelés kérdése. És hogy a tücsök sokkal egészségesebb, mint a disznóhús, többek között azért, mert biorépa héjával táplálkozik (és nem moslékkal). Valamint, hogy a sáskát ugyan nem ennék meg, csak úgy, a la natur, na de a csirkehúst sem nyalogatjuk nyersen.
Egyikükeknek még az is kicsúszott a száján, hogy „Kimondottan finom!”
A továbbiakat hallgassák meg élőben: