1670928743113

Éles vita a Polgárok Házában – ez történt eddig a közgyűlésen

1670928743113

Éles vita a Polgárok Házában – ez történt eddig a közgyűlésen

Fennakadt az ellenzék torkán a Városfejlesztési Kft. átalakítása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első két napirendi pontnál még minden rendben volt. A közgyűlés határozott arról, hogy a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményt továbbra is Bárány Zsolt igazgatja. Megbízatása 2028. január 31-ig szól. A testület tagjai elfogadták az önkormányzati fenntartású óvodák szakmai tevékenységéről szóló éves beszámolót is, és döntöttek az idősek tartós bentlakásos ellátásának fejlesztéséről.

A Topoly utcai otthon jelenleg 66 idős ember számára biztosít ellátást, és elindul az intézmény bentlakásos demens részlege, ami további 16 fő elhelyezésére nyújt lehetőséget. Ez maga után vonja a személyi állomány bővítését is: három ápoló, gondozó munkatársat vesznek fel az intézménybe.

Az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. utódlása körül azonban már éles vita alakult ki. A városatyák korábban határoztak a cég megszűnéséről, a közgyűlés mai döntése értelmében pedig a feladatokat pedig Zólyomi Ádám vezetése alatta a frissen alapított Érd Aréna Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény veszi át. A Kft. átalakításával és az új intézményi formával azonban a városi ellenzék nem ért egyet.

T. Mészáros András, a Fidesz-KDNP frakció vezetője hiányolta, hogy az előterjesztés bizonyos pontokon nem volt megfelelőképp előkészítve, és hozzátette: a gazdasági társaság átalakításának okát nem értik, szerintük az állhat mögötte, hogy rövid pórázra kívánják fogni az intézményt.

Mire Lengyel Péter, a Szövetség Érdért frakció vezetője megjegyezte: a szervezeti átalakítás nem most került a közgyűlés elé, arról már az előző alkalommal döntöttek.

Csőzik László polgármester Bács István (Fidesz-KDNP) azon kérdésére, mit nyer a város azon, hogy egy jól működő társaságot intézménnyé alakít, elmondta: az általános forgalmi adó révén 50-100 millió forintot takaríthat meg a város, ráadásul az intézményi működtetési forma sokkal jobban átlátható, mint egy gazdasági társaságé. Ezt aztán több alkalommal is el kellett ismételnie.

Azon aggályokra, hogy az intézményi átalakítás miatt mintegy húsz munkavállaló elveszítheti az állását, a városvezető elmondta: a Városfejlesztési Kft. Gárdonyi tanuszodában dolgozó alkalmazottai az uszoda kényszerűségből történt bezárásával munka nélkül maradtak, számukra a város keresi további foglalkoztatásuk lehetőségeit.

„A cél az, hogy ne kelljen senkit elküldeni, de ezt nagyon nehéz lesz teljesíteni a jelen körülmények között” – tette hozzá Csőzik László.

Fotó: Ádám Kata

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email