joskabacsitemetes_221211

Elsiratták barátai a város Jóska bácsiját

joskabacsitemetes_221211

Elsiratták barátai a város Jóska bácsiját

Az idős férfi olyan csendesen, szerényen távozott, ahogyan élt. Maroknyi jóbarátja elbúcsúzott tőle az Ercsi úti temetőben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Annyi jó ember fogott össze érte élete utolsó hónapjában, hogy az maga volt a csoda – legalábbis Orosz József így élte meg, ami vele történt. Az ÉrdMost cikkei nyomán őt mindenki csak a város Jóska bácsijának ismerte. Olvasóink aggódtak a sorsa alakulásáért, aki csak tudott, segített benne, hogy az élete jobbra forduljon.

Miután a városközpontban felgyulladt imádott, öreg autója,  barátja, Bölöny József internetes felhívására olyan sokan adakoztak, hogy felajánlásaikból nemcsak egy másik autóhoz, de tüzelőhöz is jutott a bajba került idős ember. És legfőképpen reményhez, hogy ezután a bajban sem marad egyedül.

Nagy volt Jóska bácsi boldogsága, hogy ismét autót vezethet, de az adományból vásárolt Suzukit már nem tudta használni. Nagyon legyengült, jobbára csak ült és feküdt. A szíve gyenge volt, ráadásul egy régi sebe miatt vérmérgezést kapott, és bár barátai kihívták hozzá a mentőt, a kórházban már nem tudták meggyógyítani.

 

Rokonai, gyerekei nem voltak, de kedves, segítőkész természete több barátot is szerzett neki. Ők kísérték el utolsó útjára, ők intézték a temetését is. Az Ercsi úti sírkert szóróparcellájában december 9-én vettek tőle végső búcsút, meghitt gyászszertartás keretében.

Jóska bácsi a háza sorsáról még életében intézkedett. Volt egy cicája, amit Bölöny József befogadott, és ideiglenesen az autóját is elhelyezte, hogy baja ne essék a kihalt telken.

Ennek az autónak a jövője most a kérdés. Ugyanis végrendelet, illetve rokonság hiányában a magyar állam válik a törvényes örökössé, Jóska bácsi barátai azonban azt szeretnék, ha az adományokból vásárolt autó jótékony célokat szolgálna. Például eladják, és az árát felajánlják egy jó cél érdekében.

Hogy erre mód nyílik-e, az még kérdéses. Jóska bácsi barátai most ez ügyben keresnek jogi segítséget.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email