joskabacsi_221121

Elhunyt Jóska bácsi, soha nem vezetheti már az új autóját

joskabacsi_221121

Elhunyt Jóska bácsi, soha nem vezetheti már az új autóját

Pár hete, hogy összefogott a város, és új autóval, tüzelővel, ennivalóval lepte meg Orosz Józsefet. Aki tragikus hirtelenséggel meghalt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Azok, akik támogatták, bearanyozták utolsó napjait” – mondta az ÉrdMostnak Bölöny József, aki pár hete a közösségi oldalon rendezett gyűjtést idős szomszédjának és barátjának, Orosz Józsefnek.

 

 

Mint arról az ÉrdMost korábban hírt adott, Jóska bácsi autója kiégett. A 83 esztendős, egyedülálló férfi távol lakott a buszmegállótól, a bolttól, és nehéz helyzetben élt. Jóska bácsi barátja és szomszédja, Bölöny József felhívásának nyomán mintegy 260 ezer forint gyűlt össze, amiből egy használt autót tudott vásárolni, és még fára is futotta, az önkormányzati tüzelőtámogatás mellé.

 

 

Sajnos a mindig derűs idős férfi rossz egészségi állapota miatt már nem tudta használni az új autóját. Az ÉrdMost munkatársai kétszer is ellátogattak hozzá, legutóbb az autóvásárlás után. Jóska bácsi büszkén mutatta meg a kocsit, a felhalmozott fát. Mosolyogva hálálkodott mindenkinek, barátnak, ismeretlennek, aki segített rajta.

 

Fotó: Bölöny József

Mondta ugyan, hogy gyengének érzi magát, de nem a panasz, hanem az öröm és a meghatottság beszélt belőle.

Találkozásunk után pár nappal nagyon legyengült, barátja kihívta a mentőket. Mint kiderült, gyenge volt a szíve, és állapota gyors romlásához hozzájárult a vérmérgezés is, amit egy elhanyagolt sebe okozott.

„Szomorú szívvel búcsúzunk tőle mi, barátai, az Ercsi úti temető szóróparcellájánál, december 9-én. Minden támogatójának köszönjük az önzetlenségét” – zárta szavait Bölöny József.

Mi ezzel a cikkel búcsúzunk. Isten Önnel, Jóska bácsi!

 

 

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email