20221211_120650

Ízletes vadassal lakhattak jól a rászorulók

20221211_120650

Ízletes vadassal lakhattak jól a rászorulók

A vasárnapi ételosztást az érdligeti reformátusok támogatták. Közel száz családnak vitték házhoz az ebédet az önkéntesek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Advent harmadik vasárnapján sem maradt el az ételosztás. Ezúttal az Érdligeti Református Egyházközség támogatta a jótékonysági akciót, amelynek keretében közel 350 adag ételt osztottak szét a szervezők.

Morzsik Attila vezetésével vadast főztek az érdligeti kempingben. A helyszínen mérték ki az adagokat, ezeket pedig a református gyülekezet tagjai vitték házhoz a rászorulóknak.

Közel száz család van a látókörünkben, mindenkinek szüksége van a segítségre, főleg a rokkant nyugdíjasok vannak nehéz helyzetben, hiszen nagyon kevés pénzből kell gazdálkodniuk, így jól jön minden segítség. Minden családnak dupla adagot viszünk, így egy-egy ilyen segítség néhány napig is kitart

– hangsúlyozta Paróczai Zoltánné, az ételosztás koordinátora.

Az érdligeti gyülekezet már öt éve aktív résztvevője az ételosztásnak. Hónapok óta hirdetik a közösségen belül, tehát készülnek erre az alkalomra a tagok, így sokan eljöttek, hogy segítsenek a rászorulókon. Literáty Zoltán lelkész emellett kiemelte, hogy nem csak itt, hanem az egyházon belül indított jótékonysági akciókban is részt vesznek, tehát az adakozásuk Érd határain is túlmutat.

Kis gyülekezet vagyunk, kis anyagi erőforrással, de amit tudunk megteszünk az emberekért, azokért akiknek ebben az időszakban nélkülözniük kell. Van nálunk egy hallgatólagos belső megállpodás, amelynek megfelelően a költségvetésünk tíz százalékát mások megsegítésére, szeretetszolgálatára fordítjuk

– emelte ki a lelkipásztor.

Felemelő érzés ebben résztvenni és látni, hogy örömet tudunk szerezni másoknak. Ezt már a gyülekezet egyik tagja mesélte örömmel a helyszínen, aki a családjával érkezett. Elmondta, hogy kifejezetten fontosnak tartják, hogy a gyerekek is itt legyenek és lássák, hogy vannak, akiknek szükségük van a segítségre, és így talán a kicsik is jobban értékelik azt ami van, ami adatik az életben.

Advent negyedik vasárnapján is lesz ételosztás, akkor az érdligeti katolikusok jóvoltából valósulhat meg mindez.  Két ünnep között is igyekeznek megoldani azt, hogy ne maradjanak ebéd nélkül a rászoruló családok. A szokásoknak megfelelően a krízisidőszak végéig lesznek ilyen akciók, március végéig folytatódik az ételosztás – tette hozzá Paróczai Zoltánné.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email