22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli zöldjárat indul december 17-én

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendkívüli zöldjárat indul december 17-én

Egy nap alatt az egész város területén összegyűjtik a szabályoknak megfelelően kihelyezett zöldhulladékot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Onnan is látszik, hogy átalakulóban van a környezet – a klímaváltozás érezteti hatását –, hogy beköszöntött december, de sok helyen nem hullottak le teljesen a falevelek. Mivel még sok zöldhulladék keletkezik, így teljesen jogos az érdiek  kérése: járják körbe még egyszer a várost az ÉTH kukásautói, gyűjtsék be újra a zöldzsákokat.

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán hívja fel a figyelmet néhány fontos, a zöldhulladék összegyűjtésére, szállítására és feldolgozására vonatkozó előírásra:

–        a kukásautók kizárólag zöld, ÉTH-s feliratú zsákokat gyűjtenek össze;

–        zsákokban kizárólag fű- és lombhulladékot szállítanak;

–        a zsákokon felül ingatlanonként elszállítanak 3 köteg gallyat is (1 méteres darabokba vágva). (Fatuskót, törzset a kukásautók nem tudnak elvinni.)

A járművek az egész várost bejárják, és minden utcából összeszedik a zöldhulladékot 17-én  szombaton. Fontos: az ÉTH komposztáló telepén – a háztól elszállított zöldzsákokon felül – a lakosok további 200 kiló zöldhulladékot tudnak leadni. Minden hétköznap 7 és 15 óra között várják az érdieket a Zöldhatár úti telepen.

Csőzik László jelezte azt is: a jövő évet illetően megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan tudja az ÉTH a szállítási naptárát hozzáigazítani az évszakok eltolódásához.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email